Dé favoriete opbergproducten van professional organizers

1 Juni 2022
door Hilza

Je huis op orde brengen betekent niet alleen al je spullen in dozen en bakken stoppen. Als je eindelijk je kast hebt opgeruimd of een rommelige kamer onder controle hebt, is het tijd om de juiste opbergers te kiezen waarmee je alles netjes kunt houden. Wij vroegen professional organizers Eefje en Marijke welke opbergproducten zij keer op keer gebruiken en waarom, zodat jij met deze tips zelf aan de slag kunt gaan met organizen! 

Draaiplateaus

Waar beide professional organizers grote fan van zijn? Draaiplateaus! 

Marijke: "Deze Lazy susan van The Home Edit is handig om in te richten als “was station”. Er is in deze organizer voldoende plaats voor alles wat met het doen van de was te maken heeft zoals vloeibaar wasmiddel, vlek verwijderaar en wasverzachter. Plaats deze organizer op je wasmachine of in een kastje en het doen van de was wordt een feestje!"

Eefje: "Een van mijn favoriete opbergproducten is het draaiplateau met vakken van het merk The Home Edit. I love it! Dit draaiplateau gebruik ik graag tijdens opdrachten, bijvoorbeeld in de keuken of in de badkamer. Mijn advies voor een georganiseerde badkamer: items die je echt elke dag gebruikt, moet je snel en makkelijk kunnen pakken."

Opbergers voor in je lade

Professional organizer Eefje: "Als het gaat om opruimen, wordt mij heel vaak gevraagd waar je nu het beste mee kunt beginnen. Vaak adviseer ik dan om klein te beginnen met een overzichtelijk klusje; bijvoorbeeld de rommellade!". Eefje geeft de volgende tips om je rommellade te organiseren:

  • Haal alles eruit en gooi weg wat kapot is.
  • Geef items die je niet meer gebruikt weg of doneer ze.
  • Vervolgens deel je de lade opnieuw en logisch in (per soort en categorie) en eventueel met behulp van bakjes of ladeverdelers, zoals deze transparante exemplaren van iDesign.

Een favoriet van Marijke is de ladeverdeler van iDesign. "Ik gebruik deze ladeverdelers vaak omdat ze ideaal in gebruik zijn bij keukenlades, vooral als je een lade hebt met hierin los keukengerei zoals spatels en gardes. Met het plaatsen van enkele ladeverdelers oogt alles een heel stuk rustiger en schuift niet alles meer heen en weer door de lade."

 

Opbergboxen 

Erg belangrijk bij het organizen: opbergboxen in verschillende soorten en formaten! 

Marijke: "In deze opbergboxen van The Home Edit kun je naar harte lust micro organizen. Met behulp van de inzetbare bakjes verdeel je producten verder onder op categorie. Ik gebruik deze opberger graag om in te richten als een grab-and-go station voor snacks, snoep en repen."

Waar Eefje vaak mee werkt, zijn de opbergdozen met uitneembare vakken van Orthex. Eefje: "Bij ons thuis en dat geldt voor de meeste gezinnen, wordt het speelgoed aan het einde van de dag opgeruimd. Het helpt als je daarvoor vaste opbergplekken en praktische opbergbakken kiest. In dit geval werkt deze Lego opbergbak enorm handig. De losse bakjes kunnen eruit gehaald worden en op die manier is het maken van een nieuw bouwwerk ook een leuke uitdaging."

Kleding organizers

Eefje: "Een georganiseerde kledingkast helpt je bij het sneller vinden van items die je zoekt, en zorgt ervoor dat je al je kleding draagt of nieuwe combinaties kunt maken. Én, je bent in de ochtend veel sneller klaar met aankleden, wat je een fijne start van de dag geeft!" Eefje gebruikt vaak fluwelen kledinghangers zoals deze van Five. Een tip: "Maak gebruik van dezelfde soort en kleur kledinghangers – dit creëert “rust” voor het oog!" En heb je een kast met veel planken, raadt zij aan om te kiezen voor deze plankverdelers van The Home Edit om ook op die manier categorieën te creëren in je kast.

 

Voorraadpotten

Marijke: "De voorraadpotten van Five zijn ideaal om overzicht in je voorraadlade te creëren. Haal al je producten uit al die verschillende, onhandige, geopende en soms gescheurde verpakkingen. Vul je voorraadpotten met meel, suiker, pasta. Op deze manier is jouw voorraad schoon, netjes en luchtdicht opgeborgen. Een extra tip: als je graag de bereidingswijze of houdbaarheidsdatum wilt noteren, gebruik dan hiervoor een extra label welke je aan de onder- of achterzijde van de voorraadpot plaatst." Ook gebruikt Marijke vaak de glazen voorraadpotten van Five. Eigenlijk niet voor etenswaren, maar vaatwastabletten! Zo voorkom je dat je mispakt en kun je je voorraad goed bijgevuld houden.

Sieraden

In deze boxen kun je je sieraden per categorie opbergen. Ook kun je de sieradendoos helemaal naar wens indelen, door te mixen en matchen met verschillende lagen. Deze boxen zijn een favoriet van beide professional organizers. Eefje: "Je favoriete sieraden die je elke dag gebruikt, wil je graag bij elkaar opbergen. Daar zijn de Stackers sieradenboxen ideaal voor!" 

Als je interesse hebt in de diensten van Eefje, Marijke, of één van onze andere professional organizers, neem dan snel een kijkje op ons professional organizer platform!

Of ben je nog niet zo bekend met professional organizers, en wil je weten wat hun werk precies inhoudt? In deze blog lees je alles over professional organizers.

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen