Organizen met milieuvriendelijke producten

9 Juni 2022
door Hilza

Het is vaak lastig om opbergers te vinden die precies dienen voor jouw opbergklus en tegelijkertijd ook nog eens duurzaam zijn. Gelukkig is het makkelijker dan je denkt om minder plastic te gebruiken en te investeren in duurzame producten. In deze blog lees je over verschillende milieuvriendelijke producten en waarom deze materialen daadwerkelijk duurzaam zijn.

Bamboe

Bamboe is een van de meest gebruikte materialen voor het produceren van milieuvriendelijke producten. Bamboe is ideaal voor het produceren van opbergproducten, omdat het erg sterk is. Ook is deze grassoort recyclebaar en filtert het veel co2 uit de lucht. Door de dichte structuur is het houtworm-, rot- en vochtbestendig.

Dit materiaal wordt veel gebruikt om stevige opbergbakken van te produceren, zoals de stapelbare bamboe bakjes van Five. Ook kun je kiezen voor lade-organizers van bamboe, zoals een bamboe bestekbak, of ladebakjes gemaakt van andere sterke grassoorten

Duurzaam geproduceerd hout

Duurzaam hout wordt steeds populairder, maar wat maakt het dan daadwerkelijk duurzaam? Duurzaam hout is afkomstig uit bossen die duurzaam worden beheerd. Dit betekent dat er tijdens het kappen rekening wordt gehouden met de ecologische functie van het bos als leefomgeving van dieren en planten. Ook wordt er gedacht aan de belangen en rechten van de arbeiders. 

Voor duurzaam geproduceerde houten organizers kun je een kijkje nemen bij de Wooden Collection van The Home Edit, de Ecowood lijn van iDesign en de Takara collectie van Design Ideas. Richt je keuken en kantoor verantwoord in met deze handige, houten organizers!

Gerecycled kunststof

Bij de productie van gerecycled kunststof worden zoveel mogelijk grondstoffen terug gewonnen en minimaliseert het gebruik van nieuwe grondstoffen. Ook is er 88% minder energie nodig voor het maken van recyclebare producten. Opbergers van gerecycled kunststof kunnen dus zeker worden gezien als milieuvriendelijke producten! 

Voor het organizen met opbergbakken die gemaakt zijn van gerecycled kunststof, kun je een kijkje nemen bij de SmartStore Recycled collectie van Orthex. Ook iDesign heeft een collectie met producten van gerecycled kunststof, namelijk de Eco Recycled collectie. iDesign produceerde van origine geen producten van gerecycled kunststof, maar zij hebben hier zich de voorgaande jaren erg in verdiept, wat erin resulteert dat iDesign op korte termijn nog veel meer producten van gerecycled kunststof op de markt gaat brengen!

Jute

Na katoen is jute de meest gebruikte plantaardige vezel die wordt gebruikt in de textielindustrie. Voor de teelt van jute is weinig kunstmest of pesticiden nodig. Milieuvriendelijke producten worden vaak van jute gemaakt omdat het CO2 neutraal en biologisch afbreekbaar is.

Jute manden kun je in verschillende ruimtes van je woning plaatsen. Je kunt een mandje in de hal plaatsen voor brieven, sleutels of herbruikbare tasjes. In de badkamer kunnen je gastendoekjes mooi worden opgevouwen en in de kledingkast kun je een mand plaatsen voor het opbergen van seizoen kleding. Deze opbergmanden van Compactor zijn verkrijgbaar in drie formaten en de handige handvaten zorgen ervoor dat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen.

Herbruikbare zakken

Traditionele plastic zakken worden vaak na een keer gebruiken al weggegooid, wat slecht is voor het milieu. De oplossing? Herbruikbare zakken! Deze kun je voor diverse doelen gebruiken. Als je in de supermarkt of op de markt op zoek bent naar fruit en groente, dan kun je deze katoenen zakken goed gebruiken. Na een aantal keer gebruiken, kun je ze gemakkelijk koud wassen in de wasmachine. De siliconen vershoudzakken van Lékué zijn ideaal voor het bewaren van vlees en soepen in de koelkast of vriezer. Was de zakken af na gebruik, en gebruik deze eindeloos. 

We hopen dat je nu geïnspireerd bent om meer gebruik te maken van milieuvriendelijke producten tijdens het opbergen van je woning. Aan de slag met het organiseren van je voorraadkast? Lees dan deze opbergtip!

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen