Handige organizers om je camper te organiseren

14 Juni 2022
door So Clever

De zomervakantie is op komst en dan is er een grote kans dat je op pad gaat met de camper of caravan. Je wilt natuurlijk compleet voorbereid zijn, maar hoe berg je nou al je benodigdheden handig op? Je wilt natuurlijk ook niet dat er van alles omvalt en stuk gaat wanneer je onderweg bent. In deze opbergtip vind je meerdere tips over het opbergen van je camper benodigdheden, en vertellen we je alles over de meest handige organisers voor je camper.

 

Tip 1: Servies opbergen

Servies wil je graag zo veilig mogelijk opbergen, om breuken te voorkomen en rammel-geluiden te voorkomen tijdens het rijden. Het merk Purvario heeft een groot aanbod aan kampeer opbergers, onder andere handige opbergers voor een ideaal camper opbergsysteem, en het opbergen van servies. Maak gebruik van glazen opbergers die verkrijgbaar zijn in een lage en hoge variant. Je glazen kunnen geen kant op met deze camper organiser. Voor je borden kun je een bordenhouder gebruiken die eindeloos koppelbaar is. Een groot gezin? Kies dan voor 2 sets bordenhouders en koppel deze aan elkaar.

 

Tip 2: Keukenkastjes inrichten

Kleine keukenkastjes kunnen al snel vol zitten en hierbij is het belangrijk om zo goed mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Met de hangende organizers van de CupboardStore collectie van Joseph Joseph maak je gebruik van de ruimte die je normaal niet zou benutten in je keukenkastjes. Ideaal voor het opbergen van kruidenpotjes, folies en zakjes. Ook kunnen pannendeksels veel ruimte in beslag nemen, waardoor deze pannendekselhouder goed van pas komt. Je bevestigt de zelfklevende houder aan een keukenkastdeurtje en maakt optimaal gebruik van alle ruimte in je keukenkastjes.

 

Tip 3: Organiseer je gootsteen

Je gootsteen organizen is wellicht niet het eerste waar je aan denkt als je aan je camper avontuur gaat beginnen. Toch brengt het veel rust als ook deze essentiële items een eigen plekje hebben. Kies voor een sponshouder om je spons en je een handige, vaste plek te geven. Een andere handige gootsteen organizer is een multifunctioneel gootsteenrek. Je kunt het gebruiken als afdruiprek voor je afwas, vergiet of als snijplank. Zo creëer je gemakkelijk extra ruimte tijdens het koken!

 

Tip 4: Houd je lades op orde

De inhoud van de lades in een camper kunnen veel lawaai maken door verschuivende spulletjes. Het merk Purvario heeft daar een oplossing op bedacht. Deze handige noppenplaat kun je combineren met de ladeverdelers om producten compact op te bergen. Je kunt zowel de noppenplaat als de ladeverdelers inkorten naar jouw gewenste formaat en plaatsen in elke lade. Ook raden we aan om anti-slipmatjes gebruiken in je lades. Deze organiser voor de camper kun je gemakkelijk op maat knippen met een schaar.

 

Tip 5: Gebruik wand- en deurrekjes

In een caravan is het handig om gebruik te maken van alle verticale opbergruimte die beschikbaar is. Aan de zijkant van kastjes kun je wandrekken plaatsen voor het opbergen van kruidenpotjes, voedsel voorraad en handdoeken. Je zou een hangend deurrekje aan de binnenkant van een kastje kunnen gebruiken als camper organiser voor je schoonmaakmiddelen. Een caravan organiser die je zelf kunt bevestigen aan de binnenkant van een kastdeurtje is ook een handige optie, zoals dit rekje van Metaltex.

 

Tip 6: Je kleding handig organisen

Kledingkasten in een camper zijn erg smal en hebben vaak alleen een kledingstang. Op deze stang kun je dan ook maar een paar kledinghangers kwijt, en zal veel kleding opgevouwen moeten worden. Hiervoor kun je handige kleding organizers gebruiken zoals ladeverdelers. Ook zou je gebruik kunnen maken van een camper organiser zoals een verstelbare kast organizer om extra ruimte te realiseren om kleding en schoenen op te bergen. Zo houd je jouw kleding in je camper helemaal op orde!

 

Ben je niet op zoek naar een camper organiser, maar naar andere opbergtips voor je aankomende tip? Neem dan een kijkje bij dit artikel over het plannen en inrichten van je reistas of koffer.
Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen