Je kleding ophangen met kledinghangers: 4 handige manieren

20 Mei 2022
door So Clever

In dit artikel delen we je graag hoe jij je kledingstukken zo goed mogelijk aan een reguliere kledinghanger ophangt. Zo bespaar je niet enkel ruimte maar ga je bijvoorbeeld ook vouwlijnen tegen. Met onze stapsgewijze tips word jij een echte pro in kleren ophangen en opbergen! De kledinghanger die wij hiervoor gebruiken, is een dichte houten kledinghanger

 

kleding ophangen broek

Tip 1: Dunne broeken of leggings ophangen

Niets zo frustrerend als dunne broeken of leggings die van je hanger afglijden. Maar hoe kan je dit nu voorkomen? Ten eerste haal je één broekspijp door de hanger heen en vouw je deze om het midden naar binnen toe. Haal daarna de andere broekspijp door de hanger heen, over de eerste broekspijp. Zo zal je broek of legging niet zomaar van de hanger afglijden. Met dit kleding ophangsysteem is het ook mogelijk om twee dunne broeken of leggings langs elkaar op te hangen. Zo bespaar je extra veel ruimte in je kledingkast.

Gebruik jij toch liever een broekhanger voor het ophangen van kleding? Je kleding ophangen met deze houten broekhangers is hiervoor een uiterst geschikte optie. De hangers bevatten 4 stangen waarbij je meerdere broeken of leggings kwijt kan.

 

Ophangen jurk kleding

Tip 2: Lange jurken ophangen

Vrouwen herkennen het vast wel: een maxi-jurk die te lang is voor in je kledingkast. Uiteraard hebben wij hiervoor dé oplossing! Lange kleding ophangen kun je doen op de volgende manier. Leg de jurk neer met de achterkant naar boven. Vouw de zijkanten naar binnen toe en haal de jurk tot de helft door de opening van de kledinghanger. Hang vervolgens de bandjes op aan de gleuven van de hanger en je favoriete jurk is klaar om netjes opgehangen te worden.   

Je kleding ophangen aan reguliere kledinghangers zorgt er soms voor dat je kleding van de hanger af glijdt, zoals bij kledingstukken met dunne bandjes. Met fluwelen kledinghangers kun je dit probleem voorkomen. Met deze soort hangers glijdt het kledingstuk niet van je hanger af en het geeft je kledingkast ook nog eens een elegante look.

 

ophangen trui kleding

Tip 3: Truien ophangen om vouwen te voorkomen

Dikke truien nemen veel ruimte in beslag als je deze gevouwen opbergt. Als je je truien liever wilt ophangen, dan is de volgende methode iets voor jou Vouw de trui in de lengte en haal de helft van de mouwen door de opening van de kledinghanger heen. Vervolgens pak je de onderkant van de trui en vouw je het (diagonaal) door dezelfde opening. Je kleding ophangen op deze manier zorgt ervoor dat je truien mooi blijven!

Heb je toch nog een ruimtetekort in je kast? Kleding ophangen met deze koppelbare kledinghangers is de perfecte uitkomst. Deze kledinghangers kun je onder elkaar hangen, zodat je alle ruimte in je kast kunt benutten.

 



Tip 4: Spijkerbroeken ophangen in kleine ruimtes

Waarschijnlijk liggen je spijkerbroeken opgevouwen in je kledingkast. Bij gebrek aan plankruimte kan je je spijkerbroeken ook ophangen en dit zelfs zonder de hulp van een broekhanger. Dit doe je op de volgende manier: vouw de spijkerbroek in de lengte naar binnen en trek dan de pijpen door de kledinghanger heen. Hang vervolgens het riemlusje op de haak en je bent al klaar. 

 

Vond jij deze tips voor het ophangen van kleding handig? Neem dan ook eens een kijkje bij onze tips voor het opbergen van kleding tijdens de jaarlijkse seizoenswisseling

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen