Tips voor het slim indelen van je keuken

25 Januari 2021
door Lois

Het slim inrichten van je keuken en je ruimte optimaal benutten kan een grote uitdaging zijn, vooral in kleinere keukens. Maar het is een feit: met een handige keuken indeling bespaar je jezelf veel tijd en moeite! Of je nu urenlang staat te kokkerellen, of juist zo snel mogelijk een maaltijd op tafel wilt zetten: je hebt natuurlijk geen zin om lang te zoeken naar dat ene kruidenpotje die je op dat moment nodig hebt. Daarom delen we graag een paar tips om je keuken optimaal in te richten!

 

Richt je lades slim in

Omdat de inhoud van lades niet direct zichtbaar is, kunnen keukenlades weleens een rommeltje worden. Als je lade geen duidelijke indeling heeft, kan er van alles in de lade terecht komen dat niet op de juiste plek ligt. Om het overzicht te bewaren, kun je gebruik maken van transparante ladebakjes, of bijvoorbeeld een liggend kruidenrek voor in je lade. Een liggend rekje om je kruiden op te bergen is ideaal voor als je ondiepe lades hebt, waar je kruidenpotjes niet rechtop in kunt plaatsen. Ladebakken met een afneembaar bakje zijn ook een goede optie om ruimte te besparen! Voor diepere lades kun je ook grotere bakjes gebruiken, zoals een opbergbox met handvat. Deze pak je door middel van het handvat gemakkelijk uit je lade als je de inhoud nodig hebt tijdens het koken.

Bron foto: foodquotes.nl

 

Gootsteenkastje

Het gootsteenkastje wordt snel vergeten bij het organizen van je keuken, maar kan zeker niet over het hoofd worden gezien. Met een handige indeling van je gootsteenkastje, vind je een stuk gemakkelijker de schoonmaakproducten terug die je nodig hebt om de keuken weer spic en span te maken na het koken! De producten die in de achterste hoeken van je kastje staan, zijn meestal net te lastig om te pakken. Een grote lazy susan met verdeelvakken kan hierbij een uitkomst zijn: met een kleine draai van het draaiplateau kun je snel een schoonmaakspray of fles pakken.

Heb je geen ruimte voor een groot draaiplateau in jouw gootsteenkastje? Een uitschuifbaar rekje of een opbergbak met handvat en verdeelvakken is dan voor jou dan misschien wel een oplossing, waardoor je ook gemakkelijk bij je schoonmaakspullen kunt.

 

Je voorraad labelen

Dé perfecte uitkomst voor het bijhouden van je voorraad van etenswaren: labels! Met labels creëer je een handig overzicht van je ontbijtgranen, rijst, pasta, snoepjes en koekjes. Gebruik voor-geprinte labels bijvoorbeeld op transparante voorraadpotten, of op glazen voorraadpotten. Ook voor je kruiden kun je labels goed gebruiken. Vul je kruiden in glazen kruidenpotjes, en label ze met krijtbordstickers voor een optimaal resultaat. Een tip: je kunt ook een krijtstift gebruiken om op de labels te schrijven, in plaats van een krijtje. Deze stiften zijn minder gevoelig voor uitsmeren!

Bron foto: foodquotes.nl
Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen