Tips om je koelkast te organiseren met de iDesign organizers

23 September 2020
door So Clever

Door orde te scheppen in je koelkast - een ruimte die je minstens drie keer per dag opent - kan je stressvrij koken, braden en bakken. Bovendien zie je (restjes) eten minder snel over het hoofd, wat zorgt voor geldbesparing én vooral minder voedselverspilling.


Met een georganiseerde koelkast indeling krijg je niet alleen een lach op je gezicht als je de koelkastdeur opent, maar bespaar je ook tijd wanneer je een maaltijd wil bereiden. En hoewel de koelkast organiseren een onmogelijke taak kan lijken, heb je de klus met dit eenvoudige stappenplan in een mum van tijd geklaard!

Koelkast opbergen opbergtips lazy susan


Stap 1: Opruimen en weggooien

De eerste stap bij het ordenen van je koelkast en vriezer is beslissen welke producten weggegooid kunnen worden. Zijn er voedingsmiddelen over de datum of ga je ze simpelweg niet meer eten of drinken? Weg ermee! Zorg ervoor dat bederfelijke artikelen die je wil houden tijdens het organiseren in een koelbox worden bewaard.

Stap 2: Pas de hoogte van je planken aan

Profiteer van verstelbare planken en laden in je koelkast, die in de meeste nieuwe apparaten wel terug te vinden zijn. Omdat je waarschijnlijk vaak dezelfde merken of producten (met dezelfde verpakking) koopt, is het zeker geen slecht idee om je planken en lades naar maat van die producten in te stellen, zodat dit je op de lange termijn tijd bespaart.

Stap 3: Groepeer soortgelijke items

Stop producten zoals beleg en saladedressing bij elkaar in koelkast bakken met etiketten. Overweeg om koelkast opbergers met handvatten te kiezen, zodat de items gemakkelijk uit de koelkast kunnen worden gepakt en naar het aanrecht of de eettafel kunnen worden gebracht.


Stap 4: Houd (gezonde) snacks vooraan en in het midden van de koelkast

Het ligt voor de hand om de meest gebruikte items voorin de koelkast te leggen, zodat het hele gezin er gemakkelijk bij kan. Zo heb je waarschijnlijk kant-en-klare snacks op een plek liggen die makkelijk bereikbaar is, zoals in hersluitbare bakjes en zakjes. Om een gezondere keuze te maken kan je groenten en fruit na aankoop wassen en ze in aparte koelkast dozen stoppen, zoals in deze handige koelkast organizer van iDesign. Wanneer er vers fruit of verse groenten in het zicht staat, zal dit plotseling een stuk aantrekkelijker zijn!

koelkast organizer idesign


Stap 5: Stapel om ruimte te besparen

Als je graag waterflesjes, frisdrankblikjes of bierblikjes in de koelkast bewaart, overweeg dan een fles- of blikjesdispenser, zoals deze blikjeshouder van iDesign. Hiermee kan je flessen of blikjes in een kleine ruimte stapelen. Je kan makkelijk en snel een verfrissend drankje pakken én bespaart tegelijkertijd ruimte. Nog meer stapeltips: eieren bewaren wordt praktisch met het eierrekje van iDesign. Ook deze is stapelbaar waardoor bovenop de eitjes nog van alles kunt leggen zonder dat ze breken.

blikjeshouder Indesign stapelen in je koelkast

 

Stap 6: Houd het fris

Niemand zit te wachten op smerige geurtjes die uit de koelkast komen. Gelukkig zijn er veel manieren om die te voorkomen. Raar maar waar: vanille-extract houdt bijvoorbeeld je koelkast fris. Doordrenk een watje of keukenpapier met het extract, leg het op een papieren bord en wacht tot het helemaal is opgedroogd voordat je het verwijdert. Overweeg daarnaast om een koelkast organizer met verdeelschotten in je koeling te zetten zodat fruit, groenten en kruiden apart van elkaar worden bewaard. Hierdoor blijven ze langer vers en dat voorkomt ook nare geurtjes!

 

Enthousiast geworden om je koelkast in te richten? Bekijk dan onze gehele collectie van koelkast organizers!

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen