Pannenrekken

Deksels en pannen opbergen

Deksels en pannen opbergen gebeurt vaak op instabiele stapels of in een rommelig kastje. Daarbij gebeurt dit vaak op een manier dat ze tegen elkaar krassen. Hoe berg je jouw deksels en pannen op zodat ze  niet meer voor chaos in je keukenkast zorgen en je langer kunt genieten van krasloze pannen? So Clever heeft veel slimme organizers waarmee jij jouw pannen en deksels geordend kunt opbergen in je keukenkastje. Bewaar jij je pannen in een diepe keukenlade? Bekijk dan alle opbergoplossingen voor pannen speciaal voor in lades of neem een kijkje bij het gehele assortiment pannen organizers. Naast oplossingen voor pannen en deksels hebben we nog veel meer organizers voor in de keukenkast en de rest van de keuken.

Pannen opbergen met efficiëntie 

Pannen nemen onnodig veel ruimte in door de verschillende afmetingen en vormen die ze hebben. Stapelen gaat vaak nét niet helemaal lekker en de kastjes of lades zitten al snel vol. We moeten hierin wel onderscheidt maken tussen de twee meest gebruikte pannen in ieder huishouden: steelpannen en kookpannen met kleine handvatten.

Steel- en koekenpannen opbergen

Steelpannen zijn vaak de kleinere formaat kookpannen die veel gebruikt worden voor het bereiden van sausjes, kleinere groenten of om bijvoorbeeld een eitje te bakken. Andere soorten steelpannen zijn de welbekende koeken- of hapjespannen. Deze steelpannen kunnen op een nette en vooral krasloze manier worden opgeborgen met pannenhouders voorzien van verdeelstukken. Jouw pannen worden op deze manier op een horizontale of verticale manier opgeborgen met hiertussen verdeelstukken waardoor de pannen elkaar niet raken. Het stijlvolle pannenrek van Yamazaki is uitschuifbaar, verticaal en biedt plek voor maximaal 10 pannen. Een zelfde soort rek van het merk Youcopia biedt ook plek voor meerdere pannen en deksels. Pannen opbergen op een verticale manier kan met het pannenrek van iDesign.

Kookpannen met kleine handvatten

Kookpannen met kleine handvatten worden vaak in sets verkocht in verschillende maten. Het voordeel hiervan is dat deze pannen eenvoudig in elkaar bewaard kunnen worden. Voor deze sets is dit dan ook de beste manier van pannen opbergen. Mocht je extra kookpannen op een horizontale manier willen bewaren dan kan dat met een pannenrek met uitneembare verdeelstukken. Op die manier creëer je kleinere of grotere vakken waar jouw kookpan precies in past. 

Pannendeksels organiseren

Pannen opbergen is een uitdaging. Als je een goede plek voor je pannen hebt gevonden vraag je je misschien af wat je in hemelsnaam met al die deksels moet. De meest organized én clever manier om dit te doen is met een dekselhouder. Door de hoge verdelers kun je deksels van alle formaten kwijt in de houder. iDesign heeft een stevige pannendekselhouder ontworpen om aan de keukenkastdeur te hangen. Zo houd je jouw deksels opgeruimd en dicht bij elkaar. Pannendeksels en pannen opbergen zorgt voor orde en overzicht in je keukenkastje. Fijn hè. Wil je meer opberginspiratie opdoen, bekijk dan eens de opbergtips of happy customers pagina van So Clever.