Deurrekje & -haken gootsteenkastje

Opbergruimte maken met een rekje aan de keukenkast deur

De gootsteenkast lijkt een plek waar je niet veel keukenspullen kwijt kunt, maar met een rekje voor de keukenkast deur kun je enorm veel meer opbergruimte maken. Normaal gesproken berg je waarschijnlijk alleen wat kleine schoonmaakmiddelen zoals afwasmiddel en zeep op in je gootsteenkast. De bodem van het kastje staat dan voor je het weet barstensvol. Maar met een rekje aan de keukenkast deur creëer je extra ruimte om op te bergen. En dan passen niet alleen de nodige schoonmaakspullen, maar ook afvalzakken en plastic tasjes en zelfs pannendeksels aan je deurtje van de gootsteenkast.

Makkelijk organizen: rekjes ophangen zonder boren

Het handige aan deurrekjes en deurhaakjes is dat je de organizers zowel aan de binnen- en buitenkant van je gootsteenkastje kunt gebruiken. Een handdoekhaakje voor hand- en theedoeken gebruik je waarschijnlijk aan de buitenkant van een kast of lade. Maar ook aan de binnenkant is het goed te gebruiken door er een vaatdoekje aan te hangen. Om je kastdeurtje niet te beschadigen en je de mogelijkheid te geven om de organizers te verplaatsen, kunnen de meeste rekjes voor de keukenkast deur ophangen zonder boren. Sommige varianten hebben een plakstrip, andere kun je met handige haken aan de rand van het kastje hangen.

Grote keukenaccesoires in de gootsteenkast opbergen

Naast rekjes met mandjes waarin je de dagelijkse schoonmaakmiddelen zoals sponsjes en afwasmiddel kunt opbergen, zijn er ook rekjes voor aan de keukenkast deur waarmee je kookgerei kunt ophangen. Joseph Joseph heeft een paar luxe organizers voor messen, snijplanken en pollepels en spatels. Maar ook grotere keukenspullen zoals pannendeksels kunnen doormiddel van een dekselrek aan de gootsteenkast opgehangen worden. Door de deksels apart op te hangen, kun je de pannen in een ander keukenkastje in elkaar stapelen en bespaar je dus ruimte in wel twee keukenkastjes. Een wegrollende keukenrol op het aanrecht is ook verleden tijd als je besluit een keukenrolhouder aan de binnenkant van de keukenkast deur te monteren. Bij het merk Tomado Metaltex vind je klassieke maar ook moderne keukenpapierhouders in de kleur koper uit de Copper edition collectie en matzwart uit de Black edition collectie. Natuurlijk kan huishoudfolie ook een plekje in de kast krijgen, doormiddel van een speciale foliehouder.

Een handdoekrekje in de keuken is niet de missen

Natuurlijk kan een fijn handdoekrekje in de keuken niet ontbreken. Naast de kleine handdoekhaakjes die je over de deur kan hangen, hebben we ook speciale uitschuifbare handdoekstangen, handdoekrekken met een dubbele stang of exemplaren met een houten stangvanuit de Tosca collectie van Yamazaki.  

Rekje voor de keukenkast deur en gootsteenkast

Heb je al je keukengerei, de deksels en het keukenpapier opgehangen in je gootsteenkast, maar mis je toch nog meer opbergruimte? Dan verkopen we bij So Clever ook nog rekjes voor op de bodem van de gootsteenkast of een handig draaiplateau waarmee je nooit meer in een diep gootsteenkastje hoeft te duiken. Als je toch alleen maar schoonmaakspullen wil opbergen in de kast onder de gootsteen hebben we daar handige hulpmiddeltjes voor zoals sorteerbakjes en uitschuifbare rekjes. Om nog beter te kunnen opruimen hebben we naast producten ook blogs en opbergtips die je kunt doorlezen.