Kruidenpotjes

Kruidenpotjes: je eigen kruiden organiseren

Kruidenpotjes koop je waarschijnlijk in de supermarkt. Je vraagt je dan vast af wat het nut is van deze nog eens extra aan te schaffen. Kruidenpotjes helpen bij het organiseren van je keuken. Je kent het vast wel: je staat in de keuken te koken en je hebt net dat specifieke kruid nodig die je al een tijd niet meer gebruikt hebt. Door je kruiden in potjes te organizen kan je in een oogopslag zien waar je naar op zoek bent. Daarbovenop biedt het een hele goede bescherming tegen licht en lucht, wat hun aroma kan aanpassen. Kruidenpotjes hebben ook een handige strooi- of schuddop waarbij je juist kan doseren. Ten slotte is het zo dat vele verschillende kruidenzakjes niet mooi in het keukenbeeld staan. Wel zo aantrekkelijk voor het oog om al je kruiden te laten overeenkomen!

Vierkante kruidenpotjes en ronde kruidenpotjes

Met behulp van een afneembare dop kun je in de lege kruidenpotjes je eigen kruiden sorteren. Zo kunnen de glazen kruidenpotjes handig zijn voor het opbergen van gedroogde kruiden die je op een markt hebt gehaald. Naast een origineel langwerpig potje voor kruiden, bestaan er ook ronde kruidenpotjes met strooidop en kruidenpotjes met strooidop en oortje.

Lege kruidenpotjes vullen

Sommige kruidenpotjes kunnen ook gecombineerd worden met onze kruiden organizers. Een win-winsituatie dus! Maar er zijn ook kruidenpotjes die inclusief houder besteld kunnen worden. Zoals dit bamboe kruidenrek met lege kruidenpotjes of de houten draaicarrousel inclusief kruiden. Zet deze organizers op elke plek naar keuze, want door de draaimogelijkheid kun je op elke plaats - zelfs in diepe keukenkastjes - bij alle kruidenpotjes. Ook in het kruidenrekje van Five® staan vierkante kruidenpotjes inclusief vulling. Deze opberger is goed te gebruiken op meerdere plekken in de keuken, aangezien er een handvat aanwezig is waarmee je het kruidenrek gemakkelijk kunt verplaatsen van het aanrecht naar de tafel. De kruidenpotjes vullen kan overigens goed met een trechtertje. Ben je klaar, plak er dan een bijgeleverde label aan zodat je weet in welk potje, welke kruiden zit.

Kruiden organiseren met So Clever

Heb je al je favoriete kruiden bijgevuld in de lege kruidenpotjes, dan hoef je nu alleen nog maar een kruiden organizer te hebben om je kruiden te organiseren. Dat kan met een rekje voor aan de wand, een kruidenlade of een trap voor kruiden. Om inspiratie op te doen kun je de foto’s van de Happy Customers bekijken.