Slimme tips voor het opbergen van zomerkleding

14 September 2023
door So Clever

Met de naderende herfst is het tijd om je zomerkleding op te bergen en je winterjas tevoorschijn te halen. Ontdek in deze handige opbergtip hoe je je kledingkast eenvoudig kunt reorganiseren met verschillende opbergoplossingen.

 

katoenen manden met zomerkleding

Tip 1: Benut ongebruikte ruimte

Met onder-het-bed organizers benut je ongebruikte ruimte, liggen je spullen uit het zicht én houd je meer ruimte over in je kledingkast! Is het opbergen van zomerkleding onder je bed geen optie? Schaf dan een onder-het-bed organizer aan om hem bovenop je kledingkast te leggen. Voor het optimaal bewaren van kleding zijn er kledingvacuümzakken. Deze zijn speciaal ontworpen voor het effectief bewaren van kleding zonder stof, vocht of insecten aan te trekken. Wist je dat je door je kleding vacuüm te bewaren tot wel 70% ruimte bespaart?

 

metalen hangers om sjaals op te bergen

Tip 2: Maak gebruik van hangers en hangmanden

Het weer tijdens deze maanden is enigszins grillig en onvoorspelbaar. De herfst brengt vaak koelere temperaturen met zich mee waarbij het dragen van een sjaal ideaal is. Bewaar daarom je sjaals met behulp van handige kledinghangers zoals een sjaalhanger. Dit maakt het gemakkelijk om snel van sjaal te wisselen tussen verschillende weersomstandigheden. Andere zomerkleding berg je efficiënt op door een hangmand onder de plank van je kledingkast op te hangen. 

 

katoenen manden met zomerkleding

Tip 3: Gebruik stijlvolle stoffen manden 

Heb je de gewoonte om in de winter je zomerkleren op te bergen zonder enige structuur? Kies ervoor om ze te bewaren in katoenen manden. Deze kledingkast manden plaats je in, op of onder je dressoir. Als je de voorkeur geeft aan stapelen, kun je stoffen manden met deksel overwegen. Overigens kunnen deze manden ook een prachtige aanvulling zijn voor je entree. En wist je dat we ook manden hebben die perfect passen in de IKEA Kallax kast? De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

schoenenrek met meerdere etages

Tip 4: Vergeet je schoenengarderobe niet

Zomerschoenen en winterschoenen wissel je meerdere keren per jaar af. Maar hoe zorg zorg je ervoor dat sandalen en slippers goed opgeborgen zijn? Voor de echte schoenenfanaten is het wellicht erg handig om te investeren in schoenenopbergers. Zo raden wij stapelbare- of uitschuifbare schoenenrekken aan. Zo kun je altijd extra opbergruimte toevoegen wanneer dat nodig is! Plaats minder vaak gebruikte schoenen achteraan en verwissel per seizoenswisseling.  

 

 

Lees ook onze blog: The Home Edit: the neat-freaks die je nodig hebt in je leven

 

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen