Kast organizers

Kledingkast indelen met een kast organizer

Een opgeruimd huis in een opgeruimd hoofd. Geen gek idee dus om veel gebruikte ruimtes netjes te houden. En waar kijk jij elke ochtend in? Juist! In je kledingkast. T-shirts, broeken, jurkjes, rokken, ondergoed en misschien zelfs wel schoenen: alles moet in je kledingkast passen. Door met een kledingkast organizer te werken, zorg je er niet alleen voor dat je kast er netjes uitziet, ook is er een grote kans dat je met behulp van kledingkast organizers meer ruimte creëert. Handig om te weten voor de shopliefhebbers onder ons.

Een logische indeling voor de kledingkast maak je zo

Kledingstukken berg je allemaal verschillend op. Schoenen zet je waarschijnlijk neer in een kastje, T-shirts en broeken vouw je misschien wel op en lange jurken en jassen hang je op een hangertje. Dus wat is een goede indeling van je kledingkast? Met een slimme kledingkast organizer van So Clever kun je – door kledingstukken op verschillende manieren op te bergen – een kledingkast logisch indelen.

Kleding ophangen met behulp van een hang organizer

Waarschijnlijk hang je T-shirts of jurkjes nu op aan een gewone kledinghanger. Maar een specifieke hang organizer kan veel effectiever werken. Hang bijvoorbeeld tassen op aan een speciale handtassen hanger, of kies voor een tas organizer met vakken waar je je handtassen netjes in kunt zetten. Maar ook ondergoed kan met een hangende kledingkast organizer worden opgehangen.

Schoenen organizer in de kast

Staan je schoenen nu nog rommelig in de hal of in je slaapkamer? Ook sneakers, laarzen en pumps kunnen in je kledingkast opgeborgen worden met behulp van een speciale kledingkast organizer voor schoenen. Je hebt de keuze uit een schoenenbox, schoenenstapelaar of schoenenmand.

Soorten kleding sorteren met een plank organizer

Leg je je T-shirts en truien altijd netjes neer op een plank, maar wordt het binnen de kortste keren weer een rommeltje? Dan kunnen plank organizers je helpen. Sorteer je kleding op kleur of leg bijvoorbeeld wintertruien en zomertopjes op elkaar en plaats er een plank verdeler tussen. Daarmee kun je alsnog verschillende soorten, maten en kleuren kleding naast elkaar opbergen, maar blijft wel alles gescheiden liggen en behoud je dus overzicht.

Fijne indeling in de kledingkast met manden en dozen

Natuurlijk kun je met een algemene opbergmand of doos ook al een logische indeling maken in de kledingkast. Je kunt zelf bepalen wat je daarin opbergt, je tassen, je riemen, winteraccessoires of ondergoed. Een kledingkast organizer kan van verschillende materialen gemaakt worden. Zo is er een kartonnen opbergdoos, een stoffen opbergmand of een vacuumzak voor kleding. Door te kiezen voor een opbergdoos met een deksel kun je kleding stofvrij opbergen en de manden op elkaar in de kast stapelen. Nog een kleine ladekast over? Ondergoed en sokken opbergen kunnen daarin perfect liggen en met een lade organizer houd je alle soorten bij elkaar vandaan.

Kast organizer van So Clever

Als je de kledingkast in de slaapkamer een make-over hebt gegeven, is het tijd om de andere ruimtes in huis aan te pakken. Zo hebben we ook een organizers voor de kast in de badkamer en kun je alle schoenen van het gezin netjes sorteren met een hal organizer. Zie je door de organizers het bos niet meer? Dan kun je inspiratie opdoen met onze opbergtips.