Potten & blikjeshouders

Een kruiden organizer in jouw keukenkastje

Een kruiden organizer is in iedere keuken een pré. Het schept overzicht, bespaart ruimte, je ziet in één oogopslag wat je op voorraad hebt, én het koken wordt een stuk aangenamer. Sommigen kiezen ervoor om een kruidencarrousel op het aanrecht te plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om je kruiden uit het zicht te bewaren in je keukenkastjes. Door de tientallen kruidenpotjes en -zakjes op een gestructureerde manier op te bergen met de juiste kruiden organizer, zorg je ervoor dat alles grijpklaar staat en je niet alles eerst uit het keukenkastje moet trekken om het juiste potje te vinden. Bij So Clever vind je de meest ingenieuze kruiden opbergers voor jouw keukenkastjes. We hebben deze keukenkast organizers voor kruiden in verschillende materiaalsoorten, vormen en toepassingen. Heb je de smaak te pakken? Kijk dan eens verder naar de honderden stijlvolle en slimme organizers voor de gehele keuken. Zo heb jij binnen no-time die opgeruimde droomkeuken waar je naar zoekt. 

Verschillende soorten kruiden organizers

Iedereen is anders, qua behoefte en smaak. Maar de plek wáár je je kruiden wilt opbergen én de hoeveelheid kruiden, zijn de belangrijkste criteria voor wat voor soort kruiden organizer je het beste kunt gebruiken.

Kruidentribune

Een kruidentribune, ook wel kruidentrap genoemd, is een hele mooie oplossing voor een ietwat ondieper keukenkastje of plank. Het gemak hiervan is dat je kruidenpotjes op verschillende hoogtes staan (vaak 3) waardoor je snel ziet waar welk potje staat en is deze ook eenvoudig bereikbaar. Rangschik en categoriseer de kruiden per trap om nog meer structuur aan te brengen. Het bamboe exemplaar van Five heeft genoeg plek voor alle basiskruiden en is uitschuifbaar waardoor je deze kunt afstellen op de breedte van je kastje en het aantal kruiden. Zo’n uitschuifbare kruiden organizer is er ook in een transparante versie van iDesign. Een ideale kruidentrap voor in een hoekopstelling is deze keukenkast organizer hoekplateau, ook afkomstig van het gerenommeerde opbergmerk iDesign.

Draaiplateau kruiden

Heb je een diep of ondiep keukenkastje waar je je kruiden wilt opbergen? Staan je kruiden op een hoge plank of lage plank? Een draaiplateau is één van de meest handige oplossingen als kruiden organizer voor alle soorten en maten keukenkastjes. Zo heeft iDesign een versie van 23, 28 of 37 cm draaiplateau. Kies het formaat waarmee je de ruimte optimaal benut en stem het af op het aantal kruiden dat je gebruikt. Door één simpele draai aan het plateau verplaats je jouw kruiden van achter naar voor. Zo simpel, maar zo fijn.

Uittrekbare organizers

Wil je goed zicht op je kruiden en wil je de plank in je keukenkastje niet geheel opofferen aan je kruiden, dan is een uittrekbare kruiden organizer iets wat je zoekt. Berg je basiskruiden op in het uittrekbare kruidenbakje van Joseph Joseph, deze plaats je onder een plank waardoor je de ruimte eronder voor iets anders kunt gebruiken. Tomado biedt twee mooie oplossingen waarbij je het kruidenrekje geheel uit het keukenkastje kunt trekken. Heb je veel kruiden dan zijn één van de Youcopia kruiden opbergers met uitschuifbare lades een echte aanrader.

Kruiden organizers bij So Clever

Kruiden zitten vaak in potjes maar in ieder huishouden slingeren de kruidenzakjes vaak ook door de keukenkastjes. Om deze handig op te bergen kies je een opbergbakje met sorteervakken waar de zakjes rechtop in kunnen staan. Bekijk hiervoor eens de transparante opbergbakjes van iDesign of de witte sorteerbakjes van Youcopia. Een kruiden organizer is pas het begin. Wil je meer inspiratie opdoen voor slimme opbergmogelijkheden? Bekijk onze Shop The Look en Happy Customers pagina voor foto’s van opbergresultaten met daarin ook de producten die worden gebruikt.