Brain Dump

12 April 2024
door Mandy

Een geweldige manier om helderheid te krijgen; brain dumpen. Brain dumpen is een proces waarbij je al je gedachten en ideeën opschrijft zonder jezelf te censureren of je zorgen te maken over volgorde of logica. Hierdoor kun je je hoofd leegmaken en je gedachten ordenen.  

 

Hoe pak je dit aan? 

  • Download en print onze (GRATIS!) Brain Dump template
  • Ga in een rustige omgeving zitten waar je niet gestoord wordt
  • Schrijf nu in de eerste kolom “ al jouw gedachten op, dit kan werkelijk van alles zijn. Een schuur die opgeruimd moet worden, nieuwe gymkleding voor de kinderen, het doen van de boekhouding, noem maar op.
  • Zodra je al jouw gedachten opgeschreven hebt, is het tijd om deze te organiseren op prioriteit. In de kolom “top 3 prioriteiten” schrijf je nu de drie to do’s die het belangrijkst zijn, en wanneer je deze gaat uitvoeren.
  • Vervolgens plaats je in de kolom “Taken Groep 1” de taken die hierop volgen, met enige urgentie, maar waar meer tijd voor is dan de taken in de top 3 kolom.
  • In de kolom “Taken Groep 2” schrijf je nu alle resterende taken. Deze hebben minder prioriteit, maar moeten (uiteindelijk) wel gedaan worden.
  • Bij notities kun je extra informatie kwijt rondom jouw to do’s. Is één van jouw to do’s bijvoorbeeld het boeken van een vakantie en heb je een verblijf voorbij zien komen dat jou erg aansprak? Schrijf dan in de notities “Vakantieverblijf: de naam van het verblijf”.
  • Voor het gemak kun je nu alle taken in jouw agenda zetten zodat je niet telkens weer naar de lijst hoeft te kijken of er die dag een taak voor je is. Vink de taak wanneer deze uitgevoerd is wel af op de lijst, dit zal je namelijk extra voldoening geven!

 

Doordat alle to do’s nu concrete dagen hebben waarop jij ze uit zult gaan voeren, zul je niet meer rondlopen met deze to do’s in jouw hoofd, ze staan nu immers op papier en je weet nu dat er een plan voor is. Begin vandaag nog met Brain Dumpen en ervaar direct meer structuur in jouw leven. 

 

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen