Kledingkast organiseren

27 Maart 2024
door Mandy

Stel je voor: een kledingkast waarin elk kledingstuk zijn eigen plekje heeft, alles netjes opgevouwen of opgehangen, en direct binnen handbereik wanneer je het nodig hebt. Een georganiseerde kledingkast is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook tal van voordelen voor je dagelijkse leven! Van stressvermindering tot tijdbesparing. Kijk je er tegenop jouw kledingkast te organiseren? Met dit overzichtelijke stappenplan wordt het organiseren van je kledingkast een fluitje van een cent!

 

De dag voor je begint:

Verzamel alle kleding in huis en doe vuile kleding in de wasmand. Draai meteen de wasjes die je hebt liggen, zodat je  de volgende dag met een compleet overzicht van alle kleding aan de slag kunt.

 

Stap 1: De kast leegmaken.

Haal één voor één alle items uit jouw kledingkast. Bij ieder item dat je uit je kast haalt bepaal je onder welke categorie dit item valt. Is dit bijvoorbeeld een broek, een t-shirt, een bloesje, etc..? Op deze manier ga je verschillende stapels maken waarbij iedere stapel alleen items van zijn eigen categorie bevat. Wanneer de kast leeg is, kun je deze meteen even schoonmaken! 

 

Stap 2: Afscheidsboxen

Creëer drie “afscheidsboxen”. Dit kunnen tassen, dozen, kratten of zakken fijn. Label de afscheidsboxen met “weggeven”, “weggooien” en “verkopen”.

 

Stap 3: Selectie maken

Nu jouw kast leeg is en alle items gecategoriseerd in de kamer liggen is het tijd om te bepalen wat je graag wilt houden en waar je afstand van kunt doen. Geeft het item dat je in handen hebt jou geen blij gevoel? Dan is het tijd om er afscheid van te nemen. Beslis nu in welke afscheidsbox jouw item terecht komt.

 

Stap 4: Het plan

Bekijk nu aandachtig de stapels van jouw overgebleven categorieën en bedenk hoe je deze items graag terug zou willen zien in jouw kast. Heb je hiervoor (nieuwe) organizers nodig? Laat inspireren door onze kledingkast organizers of door een kijkje te nemen op onze Shop the look pagina.

 

Stap 5: Opbergen

Plaats nu alle categorieën terug in de kast en gebruik de organizers die je hiervoor bedoelt hebt. Om het eindresultaat een extra georganiseerde look te geven, kun je ervoor kiezen de items binnen iedere categorie op kleur te hangen.

 

Stap 6: Accessoires en schoenen

Herhaal deze zelfde stappen voor schoenen en accessoires indien jij deze ook in jouw kledingkast opbergt.

 

Stap 7: Ontspullen

Zorg er nu voor dat jouw afscheidsboxen op de juiste bestemming terecht komen. Doe dit zo snel mogelijk zodat de boxen niet in huis rond blijven dwalen en alsnog voor onrust in jouw hoofd zorgen.

 

Stap 8: Beloon jezelf!

Je bent klaar! Naast het feit dat jouw georganiseerde kast al een beloning op zichzelf is, mag je jezelf na deze inspanning best even trakteren op iets dat jou happy maakt. Of dit nu een ontspannen bad, een reep chocolade of een middag dutje is.. doe waar jij nu behoefte aan hebt, want dat heb je verdiend!

 

tip

Je wilt natuurlijk dat jouw georganiseerde kledingkast ook zo georganiseerd blijft. Maak er een gewoonte van om op een vast moment in de week de kledingkast weer even te doorlopen en items die niet op de juiste plek liggen/hangen terug te plaatsen. Doe dit ook meteen met de items die nog in huis rond slingerde of schoon uit de was zijn gekomen.

 

 

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen