Opbergtips voor een slimme garage indeling

26 Augustus 2022
door So Clever

De garage is een ruimte die vaak niet de hoogte prioriteit heeft, als het gaat om opruimen. Er komen vaak spullen in terecht die niet vaak worden gebruikt of die erg groot zijn, en daardoor lastig om netjes op te bergen. Maar hoe meer rommel in de garage, hoe lastiger het wordt om dat éne maatje schroefjes terug te vinden. Dat kan anders! Met deze opbergtips kun jij een overzichtelijke garage indeling creëren in no-time. 

 

Stap 1: Categoriseer je spullen

Een belangrijke tip voor het opruimen van je garage: categoriseren! Als je garage vol met spullen ligt, is het belangrijk om deze eerst goed uit te zoeken per categorie. Wat heb je echt nodig, en wat kan er eigenlijk worden weggegooid of weggegeven? Houd vooral spullen in de garage die je niet in huis op wilt bergen, zoals tuinaccessoires, gereedschap, en seizoens-items. 

 

Stap 2: Berg je spullen veilig op in opbergboxen 

In je garage ben je er vaak niet van verzekerd dat je spullen vrij blijven van vocht, stof of schade. Kies daarom voor sterke opbergbakken met een deksel om ze te beschermen. Vergeet niet om ze te voorzien van een label voor een nog slimmere garage indeling! Gebruik de opbergboxen van Orthex om bijvoorbeeld je winterkleding op te bergen om in de zomer meer ruimte te maken in je kledingkast, of voor sportspullen die niet dagelijks worden gebruikt. 

 

Stap 3: Organiseer klein gereedschap

Kleine schroefjes, boutjes en moertjes raak je makkelijk kwijt. Organiseer deze daarom per soort, en kies voor de meest geschikte opbergoplossing voor in jouw garage. Kies hierbij voor een assortimentsdoos, of als je erg veel gereedschap hebt, kun je de losse onderdelen verzamelen in een kastje met laatjes. Als je kiest voor transparant plastic, zie je direct wat je hebt en waar het ligt. En voor een nog overzichtelijkere garage indeling kun je de assortimentsdoos of laatjes van een label voorzien!

 

Stap 4: Maak gebruik van de wandruimte

Voor een handige garage indeling kun je tuingereedschap zoals een bezem, schep en hark aan de wand met een steelhouder of een gereedschapsrek. Andere spullen die niet goed in een kast passen, kun je ook kwijt aan de muur met opberghaken, zodat deze niet in de weg staan (een fiets, bijvoorbeeld!). En om gereedschap zoals schroevendraaiers en tangen op te bergen, is een wandbord een goede keuze.

Om boxen en andere items georganiseerd te houden, kun je ook kiezen voor kasten of planken die je aan de muur bevestigt. Kies bij voorkeur voor metalen exemplaren: die zijn bestand tegen de grote temperatuurverschillen in een garage!

 

Stap 5: Creëer extra opbergruimte op je plafond

Heb je de muren van je garage al volledig benut? Kijk dan eens naar het plafond! Als deze hoog genoeg is, kun je extra opbergruimte creëren door de juiste opbergproducten te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een slimme garage indeling maken door fietsen op te hangen aan het plafond met een fietslift, of je kunt gebruik maken van een plafondrek om grote spullen kwijt te kunnen die je niet vaak nodig hebt, zoals een parasol, tentstokken of een ladder. 

 

Klaar met het organiseren van je garage, en ga je nu beginnen aan je huis? Neem hier een kijkje bij onze tips om je keuken zo handig mogelijk in te delen.

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen