Zó richt jij je (thuis)kantoor handig in

21 September 2022
door So Clever

In een goed georganiseerd en opgeruimd kantoor ben je het meest productief. Als er overal spullen rondslingeren, of dit nu op je thuiswerkplek is of op kantoor, kan dit ervoor zorgen dat je sneller raakt afgeleid, of je minder goed kan concentreren. De oplossing? Je kantoor organiseren natuurlijk, mét handige opbergproducten! Wij hebben een aantal tips voor je samengesteld zodat je zelf aan de slag kunt gaan met je kantoor organiseren. 

 

Tip 1: Clean desk policy

Een net bureau is essentieel voor een opgeruimd kantoor. Moet het bureau dan helemaal leeg zijn? Nee, dat zeker niet. Het gaat er vooral om dat je papieren zijn opgeruimd en losse spulletjes die je vaak gebruikt een vaste en logische plek krijgen. Maak daarom gebruik van een bureau organizer voor losse pennen, potloden en andere accessoires. 

 

Tip 2: Je papieren op orde

Houd alleen papieren bij de hand waarvan je weet dat je ze vaak gebruikt, of binnenkort nodig gaat hebben. De rest kun je bewaren in organizers waarmee je papieren kunt ordenen, zoals brievenbakken, tijdschriftencassettes en documentmappen. Sorteer ze op categorie of datum, en bewaar ze op een handige plek waar ze niet teveel in het zicht liggen.

 

Tip 3: Maak gebruik van onbenutte ruimte

Als je een thuiskantoor hebt waarbij een wand onbenut is, is dit perfect om een magneetbord of wandrek aan op te hangen. Bewaar bijvoorbeeld belangrijke notities op een memobord of een prikbord, of hang items die je vaak gebruikt aan een wandrek. Een deur organizer kan ook een goede oplossing zijn om extra opbergruimte te creëren op kantoor. 

 

Tip 4: Organiseer je lades

Als je lades niet zijn georganiseerd, dan worden het in no-time rommellades. Losse potloden, pennen, paperclips en notitieblokjes zorgen al snel voor een onoverzichtelijke lade. Daar moet verandering in komen! Er zijn genoeg handige opbergproducten waarmee je voor een handige bureaulade indeling kunt zorgen. Gebruik ladebakjes, lademandjes of ladeverdelers om al je losse items te categoriseren, zodat je alles gemakkelijk terug kunt vinden. 

 

Tip 5. Houd je elektronica onder controle

Of je nu op een laptop of computer werkt, je zal waarschijnlijk te maken hebben met rondslingerende kabels voor verschillende elektronische apparaten. Het netjes houden van deze kabels is een must, om een georganiseerd kantoor te creëren en te behouden. De beste manier om kabels netjes te houden, is door ze aan elkaar te binden met kabelbinders, of een kabel organizer te gebruiken. Hiermee houd je ze uit het zicht, dus dat is ook nog eens beter voor het oog!

 

Na het toepassen van deze tips zal het een stuk gemakkelijker zijn om je kantoor op orde te houden! Neem na het lezen van deze opbergtip ook eens een kijkje bij deze organize hacks voor je dagelijkse routine.

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen