Een kleine kamer indelen met deze opbergtips

8 September 2022
door So Clever

Een kleine kamer inrichten kan soms de allergrootste uitdaging zijn. Je wilt de ruimte niet te vol zetten met spullen, maar je wilt wel dat al je spullen een vast plekje krijgen. Daarom moet je goed nadenken over de meubels die je in de ruimte zet, maar ook welke opbergproducten je gebruikt. Een kleine kamer indelen kan namelijk een stuk makkelijker zijn, als je opbergers gebruikt die je ruimte kunnen besparen. Met deze tips kun je de kleinste ruimtes in huis optimaal benutten! 

 

Tip 1: Lekker laten hangen

Een hangende organizer kan in sommige gevallen dé oplossing zijn als je een kleine kamer gaat inrichten. De ruimte aan de binnenkant van je keukenkastdeurtje of aan een deur is namelijk vaak nog onbenut. Gebruik bijvoorbeeld een deurrek om schoenen, schoonmaakspullen of voorraad in op te bergen. Aan de binnenkant van je keukenkastje kun je kleinere deurrekken ophangen, of gebruik maken van hangmanden

 

Tip 2: Dan maar de hoogte in...

Hoe richt je een kleine kamer in? Nou, door zo goed mogelijk gebruik te maken van de beschikbare hoogte! Vooral in kasten kun je veel ruimte besparen door de hoogte in te werken. Denk aan stapelbare bakken en organizers waarmee je een extra 'etage' kunt creëren. Ook voor in de kledingkast zijn er hang organizers beschikbaar waarmee je meerdere items boven elkaar kunt ophangen of opbergen. Denk dus bij een kleine kamer inrichten niet alleen in horizontale opbergruimte, maar focus op de verticale ruimte. 

 

Tip 4: Niet erop, maar eronder

Onder je bed of onder een kast is er soms nog ruimte beschikbaar die je goed kunt benutten als je hiervoor de juiste organizers hebt. Kies hierbij voor een brede, maar lage organizer. Veel opbergers die geschikt zijn om onder je bed of kast te bewaren, beschikken over een handvat waarmee je de opberger snel tevoorschijn kunt halen als je de inhoud nodig hebt.

 

Tip 3: Rollen maar!

Sommige ruimtes zijn te smal om er op een handige manier iets op te kunnen bergen. Kies in dat geval voor een trolley, die je gemakkelijk weg kunt rollen en ook weer tevoorschijn kunt halen. Schuif de trolley bijvoorbeeld tussen twee meubelstukken in, of zet een ondiepe trolley langs de muur van een kleine ruimte zoals de wc. 

 

Tip 5: Less is more

Als een van jouw ruimtes overvol zit met spullen, ligt het er misschien niet aan dat je te weinig opbergruimte hebt, maar aan het aantal spullen. Heb je echt alles nodig dat in de ruimte staat? Je kunt een stuk gemakkelijker overzicht creëren en een kleine kamer inrichten als je spullen weggooit of weggeeft die je niet of bijna nooit gebruikt.  

 

Meer weten over minimalistisch opbergen? Wellicht is de KonMari methode iets voor jou. Lees hier onze blog over deze opruimmethode van opruim-guru Marie Kondo

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen