Behind the scenes bij het RTL programma ‘Lekker in je vel’

30 Juni 2021
door Iris

Ja, je leest het goed! So Clever was op TV bij het RTL4-programma: ‘Lekker in je vel’. Voor de paar minuten dat we in beeld waren met onze producten is er toch nog een hoop voorbereiding en plannen aan vooraf gegaan. Lees snel verder hoe we dit vooraf hebben gepland! 

 

De uitnodiging

We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten toen we het belletje van RTL ontvingen. De programma manager was fan van ons Instagram-kanaal en zag een goede match met het programma 'Lekker in je vel'. Zo kwam zij met het idee dat So Clever goed in een aflevering over wonen, werken en welzijn zou passen. Het was voor ons met name belangrijk dat de gedachtegang achter So Clever ook een keer op de Nederlandse tv zou komen. In Amerika is het organizen en declutteren al een enorme trend (denk aan The Home Edit!), maar in Nederland moet het grotere publiek dit nog ontdekken. Met deze aflevering was het dus echt ons doel om te laten zien hoe fijn en gemakkelijk een georganiseerd huis nou eigenlijk is. Na een hoop geregel en mailverkeer was het definitief: So Clever komt in 'Lekker in je vel'! 

 

De voorbereiding

Allereerst zijn we het concept gaan uitdenken: welke ruimtes gaan we uitlichten? Na wat brainstormen kwamen we tot de conclusie dat dit voornamelijk de keuken en de badkamer zouden worden. Ook wilden we een deel van een woonkamer laten zien met een speelgoedlade en een rommellade die handig zijn ingericht met onze producten. Hierbij hadden we al ideeën opgeschreven welke opbergproducten leuk zouden zijn om te gebruiken. 

Daarnaast kwam het volgende vraagstuk: de locatie. Waar komen onze organizers het beste tot zijn recht? We gingen op zoek naar een mooi huis met een ruime keuken en nette badkamer in de buurt van ons kantoor en magazijn, aangezien er daar ook gefilmd zou worden. We hebben het een en ander rondgevraagd in Facebook groepen en kwamen al snel bij een super lieve dame met een prachtig huis terecht. Ze heeft ook een Instagram-account waar ze content van haar interieur deelt, zeker even het kijken waard: @interieur_by_tess 


We zijn direct gaan kijken welke ruimtes in lades en kastjes Tessa ter beschikking had. Zo heeft ze bijvoorbeeld grote lades in de keuken, een mooie, nieuwe koelkast en hoge, diepe voorraadkastjes. Na het uitmeten van de lades en kastjes zijn we hier passende organizers voor gaan zoeken. We hebben dit schematisch uitgetekend, zodat we zeker zouden weten dat alles perfect zou gaan passen. Vervolgens zijn we gaan kijken welke producten het beste in de organizers opgeborgen konden worden. Hierbij hebben we rekening gehouden met producten die Tessa zelf al in huis had. Waar we nog wat ruimte zagen voor opvulling, hebben we etenswaren bijgehaald uit de supermarkt. Hiermee hoopten we een perfect beeld te creëren voor een echt wow-effect!

 

Onze grafisch vormgever heeft alles schematisch uitgetekend zodat we er zeker van waren dat het zou passen.

 

Een dag voor de shoot hebben wij bij Tessa alles mogen klaarzetten en inrichten. Dit proces heeft nog wel een tijdje geduurd. Allereerst moesten we natuurlijk al haar lades en kastjes leeghalen en de producten ergens een tijdelijke plek geven. De ruimtes werden schoongemaakt, en daarna gingen we alle kastjes en lades vullen met organizers, waarna ze gevuld werden met etenswaar en andere items. Een hele klus dus, maar wat was het resultaat mooi! Alles paste perfect zoals we het hadden uitgetekend.

 

Al dat voorbereidende werk was het waard!

 

De dag zelf

Door de goede voorbereiding ging het op de dag zelf allemaal heel vlotjes. De ochtend voordat het productieteam zou komen, zijn de laatste puntjes op de i gezet in het huis van Tessa, zoals het recht zetten van de producten. Allereerst is er op kantoor gefilmd, waarbij er ook een kijkje in het magazijn is gegeven. Daarna is het productieteam naar het huis van Tessa gegaan, waar met name de toepassing van de organizers is gefilmd. Het leuke was dat het productieteam zelf ook stond te kijken van hoe gaaf het georganiseerd was, en hoe de opbergproducten waren toegepast in de verschillende ruimtes! We hopen dat naast het productieteam, ook vele andere mensen geïnspireerd zijn geraakt om zelf te beginnen met organizen na het zien van deze reportage van RTL. 

 

 

Het eindresultaat!

Benieuwd naar het eindresultaat? We houden je niet langer in spanning... 

Heb je de aflevering gemist? Kijk ‘m dan hier terug! 
Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen