5 opbergtrends die jij moet kennen

29 Juni 2022
door Marre

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten opbergmogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Er zijn verschillende kleuren, formaten, toepassingen én ook nog eens verschillende manieren om je spullen op te bergen. Maar wat zijn nu de trends momenteel op het gebied van organizen? Wij lichten dé opbergtrends van het moment voor je uit!

 

Transparante organizers (en organizen op kleur!)

Transparante opbergers zijn dé trend om je huis mee te organizen, en wij vermoeden dat deze trend de komende jaren niet zal verdwijnen. Sinds de release van de populaire Netflix-serie Get Organized With The Home Edit is het ordenen van je spullen op kleur in transparante opbergers razend populair geworden onder organize-fans! 

Er zijn veel redenen waarom doorzichtige opbergbakken en andere transparante opbergmogelijkheden populair zijn. Je hebt op die manier al je spullen in het zicht, en het geeft je kasten een strakke en gestroomlijnde uitstraling. Deze look kun je bereiken met de transparante opbergproducten van The Home Edit en iDesign.

Maar, wij snappen ook dat er plekken zijn in huis waar je je spullen wellicht liever uit het zicht houdt. In dat geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor organizers van andere populaire niet-doorzichtige materialen zoals bamboe, riet of jute. 

Opbergen met metalen organizers

Een andere trend waar wij fan van zijn, zijn metalen opbergers. Denk hierbij aan draadmanden, mesh mandjes, of bijvoorbeeld metalen aanrecht organizers. Metalen opbergproducten zijn stevig en gaan erg lang mee, waardoor dit niet alleen een goede optie is voor in de keuken, maar bijvoorbeeld ook in de garage

Vooral opbergers in mesh stijgen in populariteit. Het merk Design Ideas heeft een hele collectie vol met mesh opbergmogelijkheden, die je met elkaar kunt mixen en matchen. De witte stapelbare metalen manden uit deze collectie zijn perfect voor in de voorraadkast. Of kies voor een deurrek van het merk ELFA: dit merk biedt ook verschillende soorten metalen opbergmogelijkheden, waarbij je draadmandjes, mesh mandjes en ophangborden met elkaar kunt combineren om jouw perfecte metalen rek te creëren! 

 

Duurzaam organizen

Duurzaam organizen is niet alleen een trend, maar een steeds belangrijker thema binnen de organize-wereld. We worden ons steeds bewuster van onze eigen impact op het milieu. Steeds meer merken die opbergproducten produceren, hebben een groeiende focus op duurzame producten, waarbij onderzoek wordt gedaan naar verschillende soorten duurzame materialen. 

Duurzame opbergmogelijkheden zijn niet alleen producten die duurzaam worden geproduceerd, zoals bamboe, duurzaam geproduceerd hout en gerecycled plastic. Maar, duurzame opbergmogelijkheden zijn ook producten die je kunnen helpen om duurzamer te leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorraadpotten en vershoudbakjes die je etenswaren langer goed houden, zodat je minder hoeft weg te gooien.

Een mooi voorbeeld van producten van duurzaam materiaal én die helpen om voedselverspilling tegen te gaan, zijn de voorraadpotten en vershoudbakjes van Omada. De organizers van dit merk zijn gemaakt van 100% recyclebaar thermoplastisch materiaal! In deze blog gaan we dieper in op verschillende duurzame materialen en soorten organizers.

 

Minimalistisch organizen

Less = more! Als je thuis bergen met spullen hebt, dan heb je een groot deel daarvan waarschijnlijk niet eens nodig. Opruimguru Marie Kondo is jaren geleden al begonnen met een opruimmethode geïnspireerd op het minimalisme, en deze trend heeft nu ook de grotere massa bereikt. Zo nu en dan 'ontspullen' zorgt voor een stuk meer rust in huis, en ook in je hoofd.

Bij minimalistisch organizen hoort niet alleen 'ontspullen', maar ook het netjes organiseren van de spullen die je hebt. Dus: geen rommellade meer, maar een georganiseerd geheel die je creëert met behulp van ladebakjes of ladeverdelers. In je kledingkast kun je gebruik maken van verschillende soorten vouwmethodes om je kleding overzichtelijk op te bergen (nadat je alle kleding die je nooit of nauwelijks draagt hebt gedoneerd of verkocht, natuurlijk!). 

 

Professional organizing

Een paar jaar geleden was deze trend alleen nog maar bekend in Amerika. Gelukkig is Europa niet achtergebleven! Professional organizing wordt steeds populairder in Nederland. Hoewel het een tijdje geleden misschien nog gek klonk, is het nu volkomen normaal om een professional organizer of opruimcoach thuis uit te nodigen om je huis, of specifieke ruimtes op orde te krijgen. 

Een professional organizer kan ingeschakeld worden om samen met jou je spullen te organiseren, maar ook is het een mogelijkheid dat het opruimproject uit handen wordt genomen. Dit is niet alleen fijn als je niet weet waar je zelf moet beginnen, maar ook als je gewoonweg geen tijd hebt om je spullen te organiseren. Lees hier meer over professional organizers of schakel een professional organizer in via ons platform.

 

Enthousiast worden om te gaan organizen en op zoek naar nog meer inspiratie? Neem ook eens een kijkje bij onze Shop the Look pagina!

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen