Hoe ik mijn studentenkamer van 16m2 optimaal gebruik - SO CLEVER - Dé opbergshop

Hoe ik mijn studentenkamer van 16m2 optimaal gebruik

8 April 2021
door Iris

Eigenlijk mag ik mezelf al bijna geen student meer noemen, omdat ik momenteel aan het afstuderen ben maar daarnaast wel fulltime werk. Wel woon ik in een huis met twee andere meiden van mijn leeftijd. Allemaal zijn we nog nét niet klaar voor het volwassen leven, maar noemen we onszelf dat wel: ‘volwassen’. Ondertussen moet ik mijn hele leven zien op te bergen in een kamer van 16m2. Toch denk ik dat dit me aardig is gelukt. 

Toen ik voor het eerst op mezelf ging had ik er echt nog nooit bij stilgestaan hoeveel ‘zooi’ één iemand kan hebben, en dat je daar eigenlijk ook best wel wat opbergruimte voor nodig hebt, of voor moet creëren! Gelukkig ben ik ondertussen al verhuisd en heb ik een ‘upgrade’ gehad van 10m2 naar 16m2, maar nog steeds moet ik creatief zijn met de ruimte die ik heb. Ik ben namelijk dol op beauty producten, ik heb altijd wasmiddel op voorraad en ook heb ik grote dikke badhanddoeken die ergens opgeborgen moeten worden. 

Gebruik de meeste ruimte die je hebt: onder het bed

De eerste hack waar ik achter kwam is dat er onder mijn bed van 140 x 200 cm best veel ongebruikte ruimte bestaat. Hiervoor heb ik dus direct 3 onder-het-bed organizers aangeschaft, waar ik mijn handdoeken, extra beddengoed en ski kleding in opberg. De onder-het-bed opbergers in kwestie zijn deze handige opbergbakken van het merk Orthex


Deze opbergbox van Orthex is ideaal voor onder je bed!

Beautyproducten opbergen

Voor mijn beautyproducten en boeken gebruik ik een handige trolley. Hierin berg ik mijn föhn, stijltang, krulborstel en handstomer op in het onderste compartiment. Mijn boeken liggen op de tweede etage. De bovenste etage gebruik ik voor make-up en andere beauty flacons en potjes. Omdat ik zo belachelijk veel heb, heb ik voor deze etage nog een organizer moeten gebruiken. Hiervoor gebruik ik de handige Vanity bakken van The Home Edit. Het handige hieraan is dat je ze zelf naar wens kunt stapelen. Wat ook tegelijkertijd weer gevaarlijk is, omdat ik er nu onderhand wel nog eentje kan gebruiken.. Oeps.Op mijn trolley heb ik een lage en een hogere variant van de Vanity opberglades geplaatst, deze kun je ideaal met elkaar combineren.

Waar laat je al je voorraad?

Nu heb ik het ‘geluk’ dat ik een paar rare hoeken in mijn kamer heb omdat daar toevallig zo’n beetje alle leidingen van het huis lopen, dus ook van deze ‘verhogingen’ heb ik gebruik gemaakt. Zo heb ik op een verhoging achter mijn kledingrek een leuke houten mand gezet, waar ik mijn voorraad aan wasmiddel en wasverzachter in opsla. Als je een kledingkast in je kamer hebt, zou je deze manden hier ook bovenop kunnen zetten! Op een andere verhoging heb ik een opbergzak staan waar ik mijn handschoenen, muts en andere kleine accessoires in opberg. Het leuke aan deze opbergzak is dat je ‘m ook kunt ophangen! 

In deze opbergzak heb ik mijn sjaal opgerold, en mijn muts en handschoenen zitten. Ik kan er ook nog voor kiezen om 'm op te hangen!

Maak ook ruimte voor snacks

Voor jasjes en vestjes heb ik een kapstok aan mijn deur vastgemaakt. Zo gebruik ik ook de ruimte aan de deur, die ik anders toch niet zou gebruiken. Ook niet geheel onbelangrijk: ik ben een echte zoetekauw, dus ook bewaar ik soms wat snacks in mijn kamer. Deze berg ik altijd op in een opbergbakje met deksel. Deze zet ik dan meestal op mijn bureau of in mijn nachtkastje. 

Dit bakje van Orthex is ideaal door de deksel. Hierdoor kan ik er andere items bovenop zetten, of nog een bakje van Orthex, als ik meer opbergruimte nodig heb! Ik heb ladebakje maat M.
Dikke lente-tip: haal verse tulpen in huis en zet ze op je nachtkastje. Dit fleurt je gehele slaapkamer gelijk op, en jij zelf ook wanneer je wakker wordt! Ik vind dit zelf heerlijk.
Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen