Nieuwe keuken..nu nog de indeling!

10 November 2021
door Jasper

Een keuken is ontzettend smaakgevoelig. Er zijn zoveel keukenstijlen, dat het maar zelden voorkomt dat de keuken in een aangekochte woning helemaal naar smaak is. Dit was voor ons ook de reden om een nieuwe keuken te nemen. Daarbij maakten de afgebladderde en niet goed sluitende deurtjes deze keuze ook iets eenvoudiger. 

Het daaropvolgende proces kun je als leuk of minder leuk ervaren, maar feit is dat er enorm veel keuzes gemaakt moeten worden. De diepte van de kastjes, welk materiaal aanrechtblad, de kleur, een standaard vaatwasser of het nieuwste high-tech model die net op de markt is, en ga zo maar door. Maar uiteindelijk heb je de keuken van je dromen samengesteld. Het mag wat kosten, maar ook dat ben je al snel vergeten wanneer de nieuwe keuken eenmaal staat! 

 

Nieuwe keukenkastinrichting

Het marmerkleurige aanrechtblad, de donkergrijze keukenkastjes, we waren er helemaal blij mee. Wat een verandering! Totdat we een keukenkastje open trokken. Want de binnenkant van dit nieuwe keukenkastje leek wel erg veel op het keukenkastje wat op dit moment tot houtsnippers verwerkt werd. Het kastje is nog steeds wit, qua afmetingen ongeveer hetzelfde en ook gaan er weer dezelfde glazen, borden en etenswaren in. Dit moet ook anders kunnen dachten we! Zoveel geld uitgegeven aan een nieuwe keuken, dan moeten we er in praktisch gebruik ook op vooruit gaan. We gingen meteen online op zoek naar handige opbergproducten voor een betere keukenkastinrichting en kwamen al snel bij So Clever terecht.

 

Gootsteenkastje inrichten

Een enorme opbergruimte die eigenlijk niet goed bereikbaar was is de kastruimte in het hoekgedeelte van onze keuken. Deze opbergruimte is via het keukenkastjedeurtje onder de gootsteen te bereiken, maar zoals je zult begrijpen pak je hier niet even eenvoudig iets uit zonder er met je hoofd in te duiken. Wat we in dit kastje wilden opbergen zijn producten als schoonmaakflessen, sponsjes, afwasmiddel etcetera. We hebben hier echt twee fantastische opbergproducten voor gevonden. We hebben in het hoekgedeelte een groot draaiplateau neergezet waar voornamelijk schoonmaakflessen opstaan. Ontzettend handig, want door er een draai aan te geven kun je heel eenvoudig de fles bereiken die helemaal achterin het kastje staat. Naast dit draaiplateau hebben we een smalle, uittrekbare lade gemonteerd. Hierop staan onder andere afwasmiddel en vaatwasser tabletten. Bijkomend voordeel: we kregen last van een afbladderend hoekje in het kastje van het vele pakken en terugzetten van de schoonmaakflessen. Dat is nu opgelost!Kruiden opbergen in keukenlade

Onder het motto ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ kwamen we tot deze oplossing. Via de Clever Customers pagina op So Clever zagen we dat een klant haar kruiden bewaarde in een ondiepe keukenlade. We hebben daar een transparante kruiden organizer voor aanschaft en het resultaat is super.

 

Voorraadkast inrichten

De voorraadkast werd de grootste uitdaging qua nieuwe keukenkastinrichting. Dit was voorheen altijd het meest chaotische keukenkastje door alle potjes, blikken en andere verpakte etenswaren. Terwijl dit kastje het vaakst open en dicht gaat. We hier uiteindelijk gekozen voor een draaiplateau waar alle oliën op staan met daarnaast drie kleinere bakjes voor voornamelijk rijst en pasta’s.

Daaronder hangen twee manden waar we hoge potten, verpakte etenswaren en ook vuilniszakken en keukenfolie in bewaren. Op de middelste plank staat een hele handige organizer waar de kruidenpotjes op een trap staan. Je ziet door het hoogteverschil van de potjes in één oogopslag waar alles staat. Op de onderstande plank hebben we twee transparante opbergbakken staan met een open voorzijde, bedoeld voor producten in grotere verpakkingen. Tussen deze opbergbakken staat een mand voor uien en aardappelsHet ziet er niet alleen heel strak uit op de foto, maar het is echt een systeem geworden waar we heel blij mee zijn! Tip: wat ons heeft geholpen qua ideeën voor een nieuwe keukenkastinrichting is deze Shop The Look pagina.

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen