Huis opruimen: get organized voor de feestdagen!

23 December 2020
door Iris

‘Tis the season to get organized!” Of er nou wat familie over de vloer komt (max. 3 natuurlijk ;-)) of je gewoon alles van tevoren moet plannen ter betrekking op inkopen: er is geen betere manier om de stress van de feestdagen te verlichten door je huis van te voren grondig aan te pakken.

 

Noteer allereerst de ruimtes in je huis die tijdens de vakantie het vaakst worden gebruikt, en pak die ruimtes ook als eerste aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de woonkamer/eetkamer, de keuken of de kinderkamer en kasten. Vergeet niet om ook alvast na te denken over de ruimte waar je je cadeaus en kerstverpakkingen wil neerleggen/opbergen. Deze kun je dan ook al direct meenemen in dit proces!Breng structuur aan

Voor elke ruimte is het handig als je zoveel mogelijk niet-gebruikte items weg doet. Doneer items of gooi ze weg als ze al langer dan twee jaar niet gedragen of gebruikt zijn. Zo heb je meer ruimte en oogt je ruimte rustiger.

Als je items ontdekt die bij het schoonmaken van je huis beter elders in je huis kunnen worden bewaard, verplaats ze dan. Golftassen opgeborgen in de kast? Verplaats ze naar de garage. Kom echter niet in de verleiding om met een andere ruimte te beginnen, terwijl je nog met een andere ruimte bezig was.Plannen, plannen, plannen

Maak een plan voor alle kerstcadeaus en andere inkopen. Hoeveel nieuw speelgoed van de kinderen moet er worden opgeborgen? Hoeveel ophangruimte heb je nodig voor je nieuwe kledingstukken? Na de feestdagen kan het nogal rommelig worden thuis, hiermee ben je dat voor!

Bedenk hoe je ruimtes zullen functioneren als de kerstvakantie aanbreekt. Hoeveel aanrechtruimte heb je nodig in de keuken om te bakken en koken? Is je servies en glaswerk voor speciale gelegenheden schoon en goed bereikbaar? Verplaats eventueel je servies van plek voor de kerstvakantie.Groeperen

Koop organize-oplossingen voor spullen die er al zijn en die je graag op die plek wil houden en denk na over organize-oplossingen voor eventuele nieuwe spullen, zoals kerstcadeaus.

Groepeer soortgelijke items. Bewaar bijvoorbeeld al je bakbenodigdheden in een mand die je tevoorschijn kunt halen uit de voorraadkast wanneer het tijd is om kerstkoekjes te maken. Of bewaar benodigdheden voor knutselprojecten allemaal op één plek in de kinderkamer.

 

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie? Check deze opbergtip om je sieraden perfect te organizen! Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwste opbergtips en blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen