Geen tijd? 5 opbergprojecten die zó klaar zijn

29 September 2020
door Iris

Je herkent de situatie vast wel: je huis is één grote bende maar je bent simpelweg veel te druk om er iets aan te doen. En omdat je zo weinig tijd hebt, wordt het opruimen steeds weer uitgesteld... Wij hebben voor jou een lijstje gemaakt van 5 opbergprojecten die je binnen 30 minuten kunt uitvoeren. Ideaal, want een georganiseerd huis betekent ook automatisch rust in je hoofd. Zennn!

Opbergproject 1: Gooi je rommellade ondersteboven

Iedereen heeft er wel een: een rommellade. Rommellades bevatten meestal allerlei kleine prulletjes en zitten vaak tot de nok toe vol. Besteed slechts 30 minuten aan het organiseren van deze lade en wij durven te wedden dat je er heel veel voldoening uit haalt! Maar, waar begin je?

 • Haal alle inhoud van de lade eruit en beslis wat weg kan en wat niet. Als je rommellade zich in de keuken bevindt, mag deze alleen spullen bevatten die je ook écht in de keuken gebruikt. 
 • Schaf lade-organizers aan in verschillende maten en vormen om je lade georganiseerd te houden. Zo vind je altijd snel je kleine spulletjes terug! 
 • Heb je veel elektronische accessoires in je rommellade liggen? Maak dan ook hier een aparte lade of opbergbox voor, en zet deze in de woonkamer of in het kantoor. Met de kabel-organizers raken al snoertjes en kabels niet in de war met andere losse spullen. 

kabel organizers

Opbergproject 2: Bewaar herinneringen op één plek

Van dierbare familiefoto's tot onvervangbare kinderkunstwerken; speciale herinneringen moeten gekoesterd worden!

 • Besteed iedere keer een paar minuten om je foto's te bekijken en orden ze dan op datum of gelegenheid. Zo kun je voortaan foto's een stuk makkelijker terugvinden.
 • Kies speciale opbergdozen of mappen waaraan je pagina's kunt blijven toevoegen om in de toekomst nog meer herinneringen in op te bergen.
 • Neem samen met je kind zijn of haar kunstwerken door en maak een selectie die voor jullie het meeste betekenen. Zo heb je al je mooiste herinneringen op één plek.

Lees meer
Wat doet opruimen met je brein?

Opbergproject 3: Berg je post en tijdschriften op

Tijdschriften, magazines en post kunnen zich snel opstapelen in huis. Neem eens een ​​paar minuten de tijd om een ​​handig opbergsysteem hiervoor te creëren!

 • Gebruik een rek om het overzicht te bewaren. Leg de meest recente uitgaves van je favoriete magazines in het rek, en recycle of doneer de rest. Een goede richtlijn is om magazines tot ongeveer zes maanden te bewaren.
 • Als er een bepaald artikel of verhaal is dat je na deze periode van zes maanden graag wilt bewaren, scheur of knip de pagina dan uit en berg het op. Het is niet nodig om het hele nummer te bewaren. Dit bespaart na een tijdje enorm veel ruimte!

 

post magazines organizer


Opbergproject 4: Creëer een plekje in huis voor het hele gezin

Creëer een plekje in huis om de communicatie binnen het gezin goed te laten werken.

 • Maak een plekje in huis waar het hele gezin vaak langskomt; bijvoorbeeld in de keuken of in de hal. Hang hier een kalender op om de activiteiten van iedereen bij te houden (per week of per maand), met een kleurcode per gezinslid. Hang er ook een magnetisch prikbord op met aantekeningen, foto's en to-do lijstjes. Gebruik diezelfde kleurcodes om inkomende post voor iedereen in het huishouden te organiseren.
 • Vergeet niet om een plekje te creëren om eventueel boeken of pakketjes te bewaren die teruggebracht moeten worden, of bonnetjes die nodig zijn om bestellingen op te halen.
 • Het is ook mogelijk om sleutels rondom deze plek te bewaren. Gebruik hiervoor een sleutelopberger zodat je alle sleutels overzichtelijk kunt ophangen. 

opbergen voor het hele gezin


Opbergproject 5: Geef je gootsteenkastje een make-over

Wanneer je net zo lekker bezig bent met schoonmaken, wil je geen tijd verspillen aan het zoeken naar die ene raamspray die helemaal achterin je gootsteenkastje verstopt staat. Een slimme indeling van je gootsteenkastje bespaart je in de toekomst veel tijd! 

 • Door voor een hangend opbergsysteem te kiezen kan je schoonmaakspullen gemakkelijk aan een kastdeur hangen of aan een muur monteren. Ideaal al je schoonmaak benodigdheden op te bergen en ze tegelijkertijd bij de hand te hebben. 

opruimen gootsteenkastje

 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs? Scroll naar beneden om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

 

Bron: Unsplash
Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Reacties
Marre (So Clever)
18 Jan 2021
Helemaal mee eens! Succes met organizen!
Liesbeth Veenendaal
26 Oct 2020
Heerlijk een opgeruimd huis
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen