Organiseren in vier stappen

4 April 2024
door Mandy

Velen dromen ervan; een georganiseerde woning. Maar hoe pak je dit aan? In deze vier stappen ontdek je hoe je je huis kunt organiseren en waarom dit zo belangrijk is. Van het minimaliseren van rommel tot het creëren van een rustgevende omgeving, dit stappenplan biedt een gestructureerde aanpak om je huis op orde te brengen en te genieten van de voordelen van een georganiseerde leefruimte.

 

Stap 1:

Haal jouw kasten helemaal leeg. Tijdens het leeghalen kun je meteen bepalen of er producten tussen zitten die op een andere plek in huis thuis horen. Zodra de kast leeg is, kun je deze meteen even goed schoonmaken.


Stap 2:

Sorteer nu de producten in logische categorieën. Indien je bijvoorbeeld een voorraadkast aan het organizen bent, plaats je pasta’s bij pasta’s, rijst bij rijst, sauzen bij sauzen etc. Controleer tijdens het categoriseren meteen de houdbaarheidsdatum van alle producten.


Stap 3:

Meet nu jouw (lege) kast ruimte op. Het is van belang om te weten welke hoogte, diepte en breedte je tot je beschikking hebt om te kunnen bepalen welke organizers je hier kunt plaatsen. Dit kunnen natuurlijk organizers zijn die je al in huis hebt, maar mocht je hiervoor nieuwe organizers nodig blijken te hebben kun je deze voor 23:00 bij ons bestellen zodat je de volgende dag weer verder kunt met organizen.


Stap 4:

Plaats nu de producten in de hiervoor bedoelde organizers. Let erop dat je hierbij de 80% regel toepast. Dit houdt in dat je de organizers niet maximaal vult zodat er ruimte over blijft om te groeien. Zodra alle organizers gevuld zijn kun je deze op de gewenste plek in de kast plaatsen en VOILA, jij kunt genieten van een georganiseerd en overzichtelijk eindresultaat.

 

In onderstaande video worden de stappen uitgebreid beschreven door So Clever eigenaresse Marre. Ook voorziet ze jou in deze video nog van extra tips & tricks om het resultaat ook daadwerkelijk georganiseerd te houden.

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen