6 Slimme tips om jouw make-up optimaal op te bergen

2 November 2023
door Marre

Klaar met het verspillen van kostbare tijd aan het zoeken naar die ene lipstick? Of om je favoriete oogschaduw kwast te moeten begraven onder een berg van make-up producten? In deze blogpost delen we 6 slimme tips waarmee jij jouw make-up opbergt als een ware pro. Niet alleen zal dit je helpen om je dagelijkse ritueel soepeler te laten verlopen, maar het zal ook zorgen voor een overzichtelijke badkamer. Duik snel in deze opbergtip en ontdek hoe jij je cosmetica op een georganiseerde én stijlvolle manier kunt opbergen.

 

Vrouw is makeup aan het sorteren

Tip 1: Sorteer je producten

Tijd voor een make-up make-over! Een serieuze opruiming van je make up-collectie is de sleutel tot het behouden van een frisse en georganiseerde verzameling. Begin met een gedetailleerd overzicht van al je make-up producten. Kieper alles ondersteboven én inspecteer wat je hebt. Overweeg welke producten je minder vaak of zelfs nooit gebruikt en maak de dappere keuze om ze weg te gooien. En, vergeet niet dat make-up een houdbaarheidsdatum heeft; vasthouden aan die ene lippenstift van 9 jaar geleden is dus geen goed idee. Tevreden met wat er overblijft? Deel dan je producten in categorieën. Dit kan op type zijn, zoals lippenstiften bij lippenstiften en oogschaduws bij oogschaduws, of organiseer op kleur. Het resultaat hiervan zal je dagelijkse routine aanzienlijk efficiënter maken. Bij tip 1 geldt: een goed begin is het halve werk!

 

cosmetica display met lippenstiften in vakken

Tip 2: Maak gebruik van bakjes

Make-up bakjes en organizers zijn handige tools om je producten overzichtelijk op te bergen. Als je graag al je dagelijkse favorieten op één plek hebt, kies dan voor een make-up display met vakken van verschillende afmetingen. Onze favoriet is de cosmetica display van iDesign. Deze heeft meerdere niveaus en een open bovenkant zodat je snel je meest gebruikte producten terugvindt. Wil jij jouw favoriete producten echt in de spotlight zetten? Overweeg dan een draaiplateau met uitneembare vakken en verdelers. Deze slimme organizer past zich zo aan aan wat jij nodig hebt! En als kers op de taart is er het bovenste vak waarin je je kostbare make-upkwasten kunt bewaren. Zo blijven de haren van de kwast langer goed. Heb jij veel van dezelfde type producten? Jouw collectie is pas echt compleet met deze lipstick houder van Five waarin je maar liefst plek hebt voor 24 items! Misschien wil jij je make-up liever stofvrij en uit het zicht opbergen? Met make-up lade organizers maak je pas echt een gestructureerde lade-indeling! Met de ladebakjes van Five heb jij de touwtjes in handen en bepaal je zelf hoe je je lades indeelt.

 

makeup kastje met labelstickers

Tip 3: Label erop los

Wil jij je collectie nog georganiseerder maken? Laat je creativiteit de vrije loop en voeg gepersonaliseerde labels toe aan je make-up bakjes. De meeste organizers zijn transparant waardoor je zonder problemen label stickers op de bakjes aanbrengt. Hierdoor wordt het terugvinden van je favoriete producten een fluitje van een cent!

 

Wattenschijfjes en staafjeshouder stapelbaar

Tip 4: Investeer in stapelbare organizers

Stapelbare organizers zijn dé oplossing voor kleinere oppervlaktes. Deze slimme organizers helpen je bij het benutten van verticale ruimte. Vooral in de badkamer of slaapkamer, waar aanrechtruimte vaak beperkt is, zijn ze een zegen. Een make-up kastje is daarom ideaal voor bovenop je wastafel. Je hebt ze in allerlei verschillende maten, stijlen en materialen om uit te kiezen. The Home Edit schittert hierin met hun stapelbare opberglade, waarmee je jouw eigen make-up kastje als een ware designer kunt samenstellen. Of ga voor de stapelbare bakjes - wij zijn er alvast dol op vanwege hun diversiteit in maten en de mogelijkheid om een sorteerinzet toe te voegen. Sluit je dag af als een pro en voeg een wattenschijf- of staafjeshouder toe aan je aanrecht. Deze wattenschijfjes houder van Five is zelfs stapelbaar, zo kun je na een lange dag snel je make-up er ook weer af halen. Wie zei dat opruimen niet leuk kon zijn?

 

makeup opbergbakje met deksel ernaast

Tip 5: Bewaar zelden gebruikte producten elders

Toch moeite met afscheid nemen van bepaalde producten die je bijvoorbeeld minder gebruikt? Overweeg dan om deze elders op te bergen. Het opbergbakje met deksel van Yamazaki is daar een stijlvolle en effectieve oplossing voor. Zo blijven je producten beschermd en stofvrij.

 

Makeup organizer tas met vakken en rits

Tip 6: Make-up op verplaatsing

Heb jij geen vaste plek om jouw make-up te doen? Maak dan gebruik van organizers die je gemakkelijk meeneemt op verplaatsing. Clever Travel heeft een prachtige make-up organizer tas met verschillende sorteervakken voor flesjes, potjes en kwasten. Hij is compact, licht en heeft een handig handvat. Of je nu graag je make-up aan de keukentafel doet of juist een weekendje weg gaat: met deze beautycase heb je een praktische en stijlvolle manier om je cosmetica mee te organiseren.

 

 

makeup display Umbra met 3 niveaus

Dus, maak van je make-up organisatie een feestje en kies de organizers die het beste bij jou en je ruimte passen. Ga aan de slag en breng meer orde in je make-up hoek met deze handige opbergtips.

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen