Opbergtips voor een slimme keukenkast indeling

21 September 2023
door So Clever

In een wereld vol knusse (stads)appartementen en woningen, is het optimaal benutten van elke beschikbare centimeter de prioriteit geworden. Zeker in de keuken, oftewel het hart van je huis. In dit artikel delen we je graag tips omtrent slimme keukenkast indelingen specifiek bedoelt voor kleine keukens. Door middel van onderstaande tips leer je hoe je optimaal gebruik maakt van je beschikbare ruimte zonder hierbij functionaliteit te verliezen.

 

draadmand binnenin keukenkast rek

Tip 1: Ga de hoogte in

Hangende organizers kan je bezien als de echte acrobaten van je keuken; ze maken gebruik van verticale ruimte die anders onbenut zou blijven. Doodzonde vinden wij! Een keukenkast deurrekje die je binnenin je keukenkast hangt, is dan ook de oplossing. In dit deurrekje van Tomado kan je gemakkelijk kleine items en keukenbenodigdheden overzichtelijk organiseren. De hoeveelheid opbergruimte beslis jij doordat je keuze hebt in het aantal etages. Of vind een plek voor je keukenrol op te hangen zonder dat die het keukenbeeld verstoord. Hoeveel items je zo ook opbergt, je kan er steeds gemakkelijk bij omdat je niet te diep in de keukenkast hoeft te duiken. Hetzelfde geldt voor hangmanden onder een plank. Ze voegen een echt accent toe aan je keuken én ze geven je ook nog eens extra opbergruimte. Onze favoriet is de zwarte hangmand van Tomado. Het strakke en moderne ontwerp past bij veel interieurstijlen. De installatie van deze hangende organizers zijn een fluitje van een cent want een boor is overbodig. Hoe ga jij experimenteren met deze handige opbergers?

 

klevend deurrekje binnenin keukenkast

Tip 2: Maak gebruik van muren

Wanneer je toch iets meer permanents wil zonder dat je hoeft te boren, kan je ook kiezen voor zelfklevende organizers. Deze organizers zijn ontzettend handig want ze kunnen zowel op muren als in de binnenkant van je kasten zodat je aanrecht vrij blijft. Deze zelfklevende bakjes hebben een plakstrip aan de achterkant en zijn een handige oplossing om bijvoorbeeld sponzen onder je gootsteen op te bergen. Of gebruik dit zelfklevende keukenrekje om andere kleine keukenspullen, keukengerei of specerijen in op te bergen. Wat dacht je ervan als je een oplossing zou hebben voor al je pannendeksels? Deze stijlvolle pannendekselhouder van Joseph Joseph maakt komaf met het niet terugvinden van passende pannendeksels. Ook keukengerei kan je gemakkelijk aan de muur opbergen met deze keukengerei houder, ook van Joseph Joseph.

 

stapelbare keukenbakjes met inhoud

Tip 3: Stapel op elkaar

Waarom de ruimte verloren laten gaan wanneer je nog veel plek hebt bovenop andere spullen? 
Wanneer je teveel keukenspullen hebt, is het een goed idee om gebruik te maken van stapelbare organizers. Deze transparante keukenbakjes zijn uitermate geschikt om je keuken op te ruimen. De bakjes zijn makkelijk te verplaatsen of op te tillen door de handvaten. Door de transparantheid kan je gemakkelijk de inhoud zien, maar je kan ook kiezen voor een houten- of metalen look. In deze houten bakjes zitten er bijvoorbeeld zelfs verdeelschotten zodat je kruiden of dergelijke kan onderverdelen. Een extreem handige tip vinden wij het gebruik van een stapelbaar keukenrekje. Met dit zwarte rekje kan je heel gemakkelijk afhankelijk van je kastdiepte een nieuw niveau creëren. Zo kan je onderaan borden plaatsen, op de eerste etage mokken en bovenop je glazen.

 

uitschuifbaar keukenkastrek

Tip 4: Gebruik uitschuifbare organizers

Uitschuifbare opbergers zijn net als de goochelaars van je keukenkasten; ze onthullen extra ruimte net wanneer je die het meest nodig hebt. Met dit keukenkast rekje met uitschuifbare mand kan je bijvoorbeeld erg leuk conserven opbergen. Overweeg hierbij ook om vaak gebruikte items op de meest toegankelijke delen te plaatsen. Je hoeft niet langer te bukken en te rommelen ver achterin je keukenkast om iets te kunnen vinden. Een leuk extraatje is dat deze organizer ook nog eens stapelbaar is. Hierdoor creëer je een compleet nieuw opbergsysteem in je keukenkast waarbij je uitschuifbare en stapelbare elementen combineert. Andere kruiden berg je gemakkelijk op met een uitklapbaar kruidenrekje die je onder een plank bevestigt. Na gebruik van kruiden sluit je het keukenkastje en neemt het geen plek meer in op het aanrecht.

 

 

dame snijdt op een snijplank

Met deze tips voor een slimme keukenkast indeling kun je zelfs de kleinste keukenruimtes optimaal benutten. Hangende opbergers, zelfklevende opbergers, uitschuifbare opbergers en stapelbare opbergers zijn de ideale keuze voor een georganiseerde en functionele keuken. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak van je keuken een plek waar al je culinaire creativiteit tot uiting kan komen!

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen