Tips voor een perfecte voorraadkast indeling

4 Maart 2022
door So Clever

Een vraag die ons vaak wordt gesteld, is: 'Hoe richt ik mijn voorraadkast in?' Je voorraadkast organiseren en indelen kan een grote uitdaging lijken, maar hoeft niet moeilijk te zijn! We leggen je graag uit aan de hand van deze stappen en tips hoe je voor een handige en logische voorraadkast indeling zorgt, zodat je overzicht krijgt over je voorraadkast en je altijd snel de spullen kunt vinden die je nodig hebt. Let's get started!

Stap 1: Haal alles leeg

De eerste stap voor een handige voorraadkast indeling is om je kast leeg te halen en alle spullen op een grote tafel of op de grond te zetten (ja, écht alle spullen!). Dit maakt het een stuk makkelijker om al je spullen uit te zoeken. Loop alle etenswaren na op houdbaarheidsdatum en gooi alles weg dat over de datum is. Wees kritisch: als er spullen of etenswaren in de kast liggen die je nooit of nauwelijks gebruikt, kun je het vaak beter weggooien of weggeven! 

Stap 2: Kast opmeten

Meet je voorraadkast op. Dit is erg belangrijk om te weten welke bakken, boxen of mandjes je nodig hebt voor je nieuwe voorraadkast indeling! Als je de gewenste opbergers al in huis hebt, kun je deze gebruiken. 

Tip: In sommige gevallen kun je ook gebruik maken van de ruimte aan je deur voor een functionele voorraadkast indeling. Met een handig deurrek kun je ruimte besparen, en kun je gebruiken voor het opbergen van bijvoorbeeld kruiden of keukengerei. 



Stap 3: Kies de juiste opbergers

Droge ingrediënten zoals suiker, bloem en pasta kun je het beste bewaren in transparante voorraadbussen. Hiermee houd je deze producten niet alleen langer vers, maar zo bewaar je ook beter het overzicht en houd je goed bij hoeveel voorraad je nog hebt. De rest van de blikken, flesjes, potjes en pakjes kun je verdelen over opbergbakken of opbergmanden

Tip: Gebruik een draaiplateau in je voorraadkast indeling! Een draaiplateau is perfect om flesjes of andere kleine items bij elkaar te bewaren, op een manier dat je er gemakkelijk bij kunt.


Stap 4: Categoriseer je voorraad

Verdeel alle spullen in categorieën. Je kunt dit doen door alle soortgelijke producten bij elkaar te leggen, of door ze direct in bakken, manden of andere opbergers te plaatsen. Denk aan categorieën zoals ontbijt, pasta's, bakspullen, etc. Dit is een erg belangrijke stap om een logische voorraadkast indeling te creëren. 

Stap 5: De voorraadkast inrichten

Geef je voorraadkast eerst een goede schoonmaakbeurt, en ga dan aan de slag met je nieuwe voorraadkast indeling! Maak 'zones' aan in je voorraadkast voor de verschillende categorieën. Houd bijvoorbeeld één hoek of plank vrij voor de producten uit de 'ontbijt' categorie, en een plek waar je alle snacks bewaart. Items die je minder vaak gebruikt, kunnen hoger of lager in je kast worden gezet, en de items die je vaak gebruikt kun je op de plek zetten waar je er het beste bij kunt. 

Tip: Probeer hierbij op sommige plekken wat ruimte over te houden, zodat je je voorraadkast indeling nog kunt aanpassen als er extra voorraad bij komt. Zo kun je bijvoorbeeld op een later moment nog een extra stapelbare bak toevoegen indien nodig!

 

Stap 6: Labelen

Als alle opbergers en items een vaste plek hebben gekregen in je voorraadkast, kun je de opbergers gaan labelen. Je voorraadpotten kun je voorzien van labels, en ook de bakken en/of manden die je hebt gebruikt bij je nieuwe voorraadkast indeling. Als je geen labelmaker in huis hebt, kun je gaan voor pre-printed labels, of labels die je op de bakken of manden kunt vast-clippen. 


Vond jij deze tips voor het opruimen van je voorraadkast handig? Neem dan ook eens een kijkje bij onze tips voor het inrichten van je koelkast. En vergeet niet om je organize-resultaten te delen met ons via onze Clever Customers pagina!

 

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen